26 okt 2014 18:59

23 jan 2015 14:44

Mångårig konserttradition

TÖREBODA Filmmusik i programmet

Stämningsfullt. Vemodigt. Glatt och fartigt. Det var variation på musiken i idrottshallen på söndagskvällen.

Det var långt ifrån fullsatt på läktaren men de som besökte idrottshallen i Töreboda på söndagskvällen kunde avnjuta en musikalisk högtidsstund. Musikkåren och drillflickorna bjöd på ett variationsrikt program med flera solister. Gästande sångsolist var Wilma Fahlgren Wallskog som bland annat framförde den välkända ”Gabriellas sång”.

Dirigent Ingmar Gustafsson konstaterade inledningsvis att musikkåren och drillflickorna har ett mångårigt samarbete bakom sig. De har gett konserter i idrottshallen ända sedan den byggdes.

– I över 40 år alltså. Och åtminstone två gånger om året.

När Ingmar Gustafsson syr ihop programmen till dessa konserter tar han bland annat filmens värld till hjälp. Årets höstkonsert innehöll exempelvis ”Titanic”. Även melodifestivalen är en inspirationskälla liksom musikaler.

Av applåderna att döma var publiken nöjd.

Det var långt ifrån fullsatt på läktaren men de som besökte idrottshallen i Töreboda på söndagskvällen kunde avnjuta en musikalisk högtidsstund. Musikkåren och drillflickorna bjöd på ett variationsrikt program med flera solister. Gästande sångsolist var Wilma Fahlgren Wallskog som bland annat framförde den välkända ”Gabriellas sång”.

Dirigent Ingmar Gustafsson konstaterade inledningsvis att musikkåren och drillflickorna har ett mångårigt samarbete bakom sig. De har gett konserter i idrottshallen ända sedan den byggdes.

– I över 40 år alltså. Och åtminstone två gånger om året.

När Ingmar Gustafsson syr ihop programmen till dessa konserter tar han bland annat filmens värld till hjälp. Årets höstkonsert innehöll exempelvis ”Titanic”. Även melodifestivalen är en inspirationskälla liksom musikaler.

Av applåderna att döma var publiken nöjd.

  • Jenny Allvin