22 okt 2014 06:00

23 jan 2015 14:43

Han firar med Veronica Maggio

Bengt från Töreboda är gäst i jubilerande morgonshow

Bengt Andersson har alltid varit en aktiv radiolyssnare. I dag är 70-åringen från Töreboda en av gästerna i studion när Mix Megapols morgonshow tioårsjubilerar.
– Jag är nog en av deras äldsta lyssnare. De har blivit som en reservfamilj för mig.

Morgonshowen Äntligen Morgon med Gry Forssell och Anders Timell som frontnamn firar tio år i höst. Radioprogrammet har 1,5 miljoner lyssnare varje vecka och en av de mest trogna är Bengt Andersson i Töreboda.

– Bengt har under många år ringt till studion. Inte bara för att vara med i tävlingar utan också för att prata lite. Någon gång i veckan har den här snälla, försynta mannen ringt för att byta några ord, berättar Madeleine Kihlman programledare på Mix Megapol.

Fångarnas förtjänst

Radion har varit Bengt Andersson kär i alla tider. Han berättar med stor entusiasm om hur han genom årens lopp, ända sedan barnsben på olika sätt har bidragit till radiostationers sändningar. Både inom och långt utanför landets gränser.

Just Mix Megapol upptäckte han genom ett par fångar på Tidaholmsanstalten. Han jobbade där i ett antal år som vårdare. När kanalen var nyfödd 1994 var det två interner som envisades med att skruva på radion i förrådet där Bengt jobbade. Bengt rattade in Skaraborgsradion. Internerna växlade om till den kommersiella kanalen. Till slut kapitulerade han.

– Jag fastnade för musiken och lyssnandet har utvecklats undan för undan. Personalen har alltid varit kolossalt trevlig. Visst lyssnar jag fortfarande på lokala nyheter. Men annars är det Mix Megapol från tidig morgon till sen kväll, säger Törebodabon som bland annat har vunnit en tävling där det gällde att komma med namnförslag på Carolas son. För sitt ”Caruso” tog han hem en dubbel-cd.

– En gång vann jag en resa till Turkiet. Det var en tisdag eftermiddag och på onsdag morgon skulle jag infinna mig på Arlanda. Det blev en himla trevlig resa där mästerskytten Ragnar Skanåker och ett fotbollslag var med.

Bengt minns även en frågesport där han hade den tidigare programledaren Adam Alsing som motståndare.

– Jag fick stryk med 7-6. Han är en riktig allvetare.

Ovanlig gåva

Nu ser han fram emot onsdagsmorgonens frukostbuffé, tillagad av stjärnkockar, underhållning av superstjärnan Veronica Maggio och inte minst att få träffa sin extrafamilj på riktigt.

– Jag har varit i kommunhuset och hämtat lite broschyrer om Töreboda och jag ska självklart berätta för golfentusiasten Anders Timell om vår fina golfbana. Och så har jag en plan till, meddelar 70-åringen:

– Jag tänkte försöka få dem att sända från Töreboda under nästa festival.

Slutligen avslöjar radiolyssnaren att han har funderat mycket på vad han ska ha med för gåva. Är man gäst bör man inte komma tomhänt, resonerar han.

– Att köpa blommor kändes riskfyllt, de kan ju sloka efter resan och hotellövernattningen. Så det blir ett fång med egenodlad persilja.

I ett pressmeddelande skriver radiokanalen att Bengt är en solklar gäst på födelsedagskalaset. ”Självklart kommer han att få komma in i studion och träffa hela gänget”.

Morgonshowen Äntligen Morgon med Gry Forssell och Anders Timell som frontnamn firar tio år i höst. Radioprogrammet har 1,5 miljoner lyssnare varje vecka och en av de mest trogna är Bengt Andersson i Töreboda.

– Bengt har under många år ringt till studion. Inte bara för att vara med i tävlingar utan också för att prata lite. Någon gång i veckan har den här snälla, försynta mannen ringt för att byta några ord, berättar Madeleine Kihlman programledare på Mix Megapol.

Fångarnas förtjänst

Radion har varit Bengt Andersson kär i alla tider. Han berättar med stor entusiasm om hur han genom årens lopp, ända sedan barnsben på olika sätt har bidragit till radiostationers sändningar. Både inom och långt utanför landets gränser.

Just Mix Megapol upptäckte han genom ett par fångar på Tidaholmsanstalten. Han jobbade där i ett antal år som vårdare. När kanalen var nyfödd 1994 var det två interner som envisades med att skruva på radion i förrådet där Bengt jobbade. Bengt rattade in Skaraborgsradion. Internerna växlade om till den kommersiella kanalen. Till slut kapitulerade han.

– Jag fastnade för musiken och lyssnandet har utvecklats undan för undan. Personalen har alltid varit kolossalt trevlig. Visst lyssnar jag fortfarande på lokala nyheter. Men annars är det Mix Megapol från tidig morgon till sen kväll, säger Törebodabon som bland annat har vunnit en tävling där det gällde att komma med namnförslag på Carolas son. För sitt ”Caruso” tog han hem en dubbel-cd.

– En gång vann jag en resa till Turkiet. Det var en tisdag eftermiddag och på onsdag morgon skulle jag infinna mig på Arlanda. Det blev en himla trevlig resa där mästerskytten Ragnar Skanåker och ett fotbollslag var med.

Bengt minns även en frågesport där han hade den tidigare programledaren Adam Alsing som motståndare.

– Jag fick stryk med 7-6. Han är en riktig allvetare.

Ovanlig gåva

Nu ser han fram emot onsdagsmorgonens frukostbuffé, tillagad av stjärnkockar, underhållning av superstjärnan Veronica Maggio och inte minst att få träffa sin extrafamilj på riktigt.

– Jag har varit i kommunhuset och hämtat lite broschyrer om Töreboda och jag ska självklart berätta för golfentusiasten Anders Timell om vår fina golfbana. Och så har jag en plan till, meddelar 70-åringen:

– Jag tänkte försöka få dem att sända från Töreboda under nästa festival.

Slutligen avslöjar radiolyssnaren att han har funderat mycket på vad han ska ha med för gåva. Är man gäst bör man inte komma tomhänt, resonerar han.

– Att köpa blommor kändes riskfyllt, de kan ju sloka efter resan och hotellövernattningen. Så det blir ett fång med egenodlad persilja.

I ett pressmeddelande skriver radiokanalen att Bengt är en solklar gäst på födelsedagskalaset. ”Självklart kommer han att få komma in i studion och träffa hela gänget”.

  • Jenny Allvin