22 okt 2014 19:00

23 jan 2015 14:43

Barnens grejer förstörs

Ledsna miner på Syrenen efter vandalernas upptåg

Det kanske inte var perfekt sågat och spikat. Men barnen älskade sin kiosk, som de hade snickrat ihop själva med god handledning av personalen. I helgen hade vandaler återigen besökt förskolan Syrenen i Töreboda.
– Dumt, säger Emmy Skagebäck.

”Hur tror ni att barnen som snickrat kiosken kände när de fick se den helt förstörd när de kom tillbaka efter helgen? Vet ni hur länge barnen samlat material och snickrat, mätt, sågat, skruvat och borrat för att få ihop till den här kiosken?”

I förskolan Syrenens nätdagbok skriver personalen om händelsen.

– Vi har tröttnat. Efter att vi har stängt på kvällen kommer folk hit och förstör. Det har hänt alla möjliga saker och nu senast var det kiosken som barnen byggt med material vi fått av bland annat föräldrar, säger barnskötare Ingela Åkerberg.

Uppskattad

– De har också vält blommor, ryckt loss brädor från väggar och kastat upp däck på taket. En gång tog jag några yngre ungdomar på bar gärning. Men om det är samma personer nu vet vi ju inte. Det är i alla fall väldigt tråkigt. Till slut blir vi uppgivna.

Barnen hade lekt massor med kiosken: Affär, drive in med mera.

– Nu får vi se om den går att laga.

Emmy Skagebäck var med och snickrade och tycker att de som har förstört borde upplysas om att det var dumt gjort.

– Om vi visste vilka som hade gjort det så kunde vi knacka på hos dem och säga att så här får man inte göra.

Kamraten Arvid Billing instämmer.

– Det är inte roligt att de förstör.

”Hur tror ni att barnen som snickrat kiosken kände när de fick se den helt förstörd när de kom tillbaka efter helgen? Vet ni hur länge barnen samlat material och snickrat, mätt, sågat, skruvat och borrat för att få ihop till den här kiosken?”

I förskolan Syrenens nätdagbok skriver personalen om händelsen.

– Vi har tröttnat. Efter att vi har stängt på kvällen kommer folk hit och förstör. Det har hänt alla möjliga saker och nu senast var det kiosken som barnen byggt med material vi fått av bland annat föräldrar, säger barnskötare Ingela Åkerberg.

Uppskattad

– De har också vält blommor, ryckt loss brädor från väggar och kastat upp däck på taket. En gång tog jag några yngre ungdomar på bar gärning. Men om det är samma personer nu vet vi ju inte. Det är i alla fall väldigt tråkigt. Till slut blir vi uppgivna.

Barnen hade lekt massor med kiosken: Affär, drive in med mera.

– Nu får vi se om den går att laga.

Emmy Skagebäck var med och snickrade och tycker att de som har förstört borde upplysas om att det var dumt gjort.

– Om vi visste vilka som hade gjort det så kunde vi knacka på hos dem och säga att så här får man inte göra.

Kamraten Arvid Billing instämmer.

– Det är inte roligt att de förstör.

  • Jenny Allvin