08 okt 2014 10:38

23 jan 2015 14:43

Törebodaseger i Uspastorp

SM i stubbrace blev en solig folkfest med publikrekord, drygt 2 500 besökare. En av vinnarna kom från Töreboda.

I herrarnas öppna klass segrade nämligen Håkan Andersson, som gästade Uspastorp utanför Göteborg för första gången. Tvåa blev Gert Karlsson och trea Michael Pettersson. I damklassen var Marlén Magnusson snabbast runt tunnorna, följd av Gunilla Brask och Ann-Sophie Andersson på tredje plats.

Utöver de vanliga tävlingarna bjöds på en duell mellan de tidigare landslagsmännen, handbollslegenden Magnus Wislander och brottaren Eddy Bengtsson. De vann var sitt heat, men Eddy Bengtsson hade den bästa totaltiden och blev därmed segrare.

– En jätterolig grej, för mig innebär det avkoppling från allt arbete. Och så är det kul att se om det man har byggt håller, att visa andra och även kika på deras byggen. Det är både välbevarade originaltraktorer och trimmade traktorer med på dessa race, säger Törebodaföretagaren Håkan Andersson.

I hans Ford Dexta sitter det en GM V6 insprutsmotor. Han brukar ha med sig Göte Hermansson, Slätte, när det vankas stubbrace, så även denna gång men för Göte tog det roliga slut i semifinalen.

Nämnas kan att Håkan Andersson genom sitt företag är arrangör av ett tröskrace på Olstorps festplats.

Nästa tävling blir dock på is.

– Nu blir det att försöka hinna med i vinter att serva och vi hoppas på en bra isvinter så vi kan åka ut på sjön.

I herrarnas öppna klass segrade nämligen Håkan Andersson, som gästade Uspastorp utanför Göteborg för första gången. Tvåa blev Gert Karlsson och trea Michael Pettersson. I damklassen var Marlén Magnusson snabbast runt tunnorna, följd av Gunilla Brask och Ann-Sophie Andersson på tredje plats.

Utöver de vanliga tävlingarna bjöds på en duell mellan de tidigare landslagsmännen, handbollslegenden Magnus Wislander och brottaren Eddy Bengtsson. De vann var sitt heat, men Eddy Bengtsson hade den bästa totaltiden och blev därmed segrare.

– En jätterolig grej, för mig innebär det avkoppling från allt arbete. Och så är det kul att se om det man har byggt håller, att visa andra och även kika på deras byggen. Det är både välbevarade originaltraktorer och trimmade traktorer med på dessa race, säger Törebodaföretagaren Håkan Andersson.

I hans Ford Dexta sitter det en GM V6 insprutsmotor. Han brukar ha med sig Göte Hermansson, Slätte, när det vankas stubbrace, så även denna gång men för Göte tog det roliga slut i semifinalen.

Nämnas kan att Håkan Andersson genom sitt företag är arrangör av ett tröskrace på Olstorps festplats.

Nästa tävling blir dock på is.

– Nu blir det att försöka hinna med i vinter att serva och vi hoppas på en bra isvinter så vi kan åka ut på sjön.