30 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Fixarkväll på förskolan

ÄLGARÅS: Stort intresse för att hjälpa till

Det anordnades fixarkväll på förskolan Näckrosen i Älgarås för alla barn och familjer som ville vara med att hjälpa till. Det visade sig vara så många som 40 personer som gärna jobbade och umgicks tillsammans medan gårdsmiljön piffades upp.

Intresseanmälan där personalen bad om hjälp att göra gården roligare och mer inbjudande till lek fylldes på snabbt, berättar Ulrika Evertsson.

– På förskolan går runt 40 barn, och lika många föräldrar, både från våra svenska och utländska familjer mötte gärna upp och tillsammans jobbade vi på gården. Bland annat ville vi göra ett utekök där barnen kan leka med sand och vatten. Vi skulle också laga mat och äta tillsammans.

Många bidrog

– Det var roligt att se att alla hade något att bidra med, fortsätter Ulrika. Vi monterade fotbollsmål, planterade trädskott till en trädkoja, gjorde en vattenbana och bollbana, restaurerade upp aktivitetstavlan för de mindre barnen, gjorde ett vindspel och ett utekök. Någon hjälpte till med maten och när vi jobbat i någon timme åt vi gemensamt innan kvällen var slut.

Närmiljö

– Vi jobbar med Grön flagg och terminen ut har vi temat närmiljön. Vi har hållit på med detta i drygt ett år och i december ska en rapport lämnas in med vad vi gjort. Vi har jobbat med att vara mer i skogen, följa årstiderna och även följa djur och växter i närmiljön men aktiviteterna denna kväll passade ju också in i närmiljön.

Intresseanmälan där personalen bad om hjälp att göra gården roligare och mer inbjudande till lek fylldes på snabbt, berättar Ulrika Evertsson.

– På förskolan går runt 40 barn, och lika många föräldrar, både från våra svenska och utländska familjer mötte gärna upp och tillsammans jobbade vi på gården. Bland annat ville vi göra ett utekök där barnen kan leka med sand och vatten. Vi skulle också laga mat och äta tillsammans.

Många bidrog

– Det var roligt att se att alla hade något att bidra med, fortsätter Ulrika. Vi monterade fotbollsmål, planterade trädskott till en trädkoja, gjorde en vattenbana och bollbana, restaurerade upp aktivitetstavlan för de mindre barnen, gjorde ett vindspel och ett utekök. Någon hjälpte till med maten och när vi jobbat i någon timme åt vi gemensamt innan kvällen var slut.

Närmiljö

– Vi jobbar med Grön flagg och terminen ut har vi temat närmiljön. Vi har hållit på med detta i drygt ett år och i december ska en rapport lämnas in med vad vi gjort. Vi har jobbat med att vara mer i skogen, följa årstiderna och även följa djur och växter i närmiljön men aktiviteterna denna kväll passade ju också in i närmiljön.