29 sep 2014 12:12

23 jan 2015 14:42

Turné kom till Älgarås

Arvet efter Lewi Pethrus var temat för söndagskvällens samling i Älgarås Filadelfia med besök av Tommy Dahlman som genomför en landsomfattande turné till minne av att det är 130 år sedan Lewi Pethrus föddes samt 40 år sedan hans liv på jorden avslutades. Lewi Pethrus var pingströrelsens grundare i början av 1900-talet och han fortsatte sedan sitt entreprenörskap med att bland annat starta en veckotidning (Evangelii Härold), en dagstidning (Dagen), ett riksdagsparti (KDS), hjälp från missbruk (LP-stiftelsen), kristna radiosändningar (IBRA) och en bank (Samspar).

Tommy Dahlman talade engagerat om Lewi Pethrus och fortsatte sedan till samtid och framtid. Han poängterade vikten av att vi fortsätter i den anda som var Lewi Pethrus drivkraft. Innan samlingen avslutades sjöng Emilia Lindberg ytterligare några sånger till eget gitarrackompanjemang, flera gamla väckelsesånger men även några smakprov från hennes senaste CD-inspelning.

Arvet efter Lewi Pethrus var temat för söndagskvällens samling i Älgarås Filadelfia med besök av Tommy Dahlman som genomför en landsomfattande turné till minne av att det är 130 år sedan Lewi Pethrus föddes samt 40 år sedan hans liv på jorden avslutades. Lewi Pethrus var pingströrelsens grundare i början av 1900-talet och han fortsatte sedan sitt entreprenörskap med att bland annat starta en veckotidning (Evangelii Härold), en dagstidning (Dagen), ett riksdagsparti (KDS), hjälp från missbruk (LP-stiftelsen), kristna radiosändningar (IBRA) och en bank (Samspar).

Tommy Dahlman talade engagerat om Lewi Pethrus och fortsatte sedan till samtid och framtid. Han poängterade vikten av att vi fortsätter i den anda som var Lewi Pethrus drivkraft. Innan samlingen avslutades sjöng Emilia Lindberg ytterligare några sånger till eget gitarrackompanjemang, flera gamla väckelsesånger men även några smakprov från hennes senaste CD-inspelning.