24 sep 2014 15:40

23 jan 2015 14:42

Öppet hus med teknik

Fyra av Törebodas industriföretag anordnar öppet hus för att visa upp sina verksamheter för allmänheten. Även barn ska då lockas till teknikinspirerande lekar i projektet Guldgruvan.

De fyra företagen som öppnar upp för de intresserade är Elicom AB, Hermanders AB, Hanza Mechanics Sweden AB och Westerstrands AB och de är alla medlemmar i ”Kraftgruppen”. Samtidigt som verksamheterna visas upp anordnas också barnaktiviteter med inriktning på teknikkunskap för att stimulera det nu så låga intresset bland barn och ungdomar i Töreboda för att utbilda sig just i inom teknik och industri.

Samarbete

För att alltså främja teknikintresse och skapa nyfikenhet på teknik hos barnen samarbetar företagen med personal från förskola och projektet Guldgruvan. Projektet har beviljats bidrag från Leader Norra Skaraborg på 32 000 kronor, då det faller väl in i strategin genom sin målsättning att tidigt intressera barn för teknik och på så sätt arbeta med den framtida kompetensförsörjningen hos företagen i området. Detta ingår i verksamhetsmålet Näringslivsutveckling på landsbygd.

De fyra företagen som öppnar upp för de intresserade är Elicom AB, Hermanders AB, Hanza Mechanics Sweden AB och Westerstrands AB och de är alla medlemmar i ”Kraftgruppen”. Samtidigt som verksamheterna visas upp anordnas också barnaktiviteter med inriktning på teknikkunskap för att stimulera det nu så låga intresset bland barn och ungdomar i Töreboda för att utbilda sig just i inom teknik och industri.

Samarbete

För att alltså främja teknikintresse och skapa nyfikenhet på teknik hos barnen samarbetar företagen med personal från förskola och projektet Guldgruvan. Projektet har beviljats bidrag från Leader Norra Skaraborg på 32 000 kronor, då det faller väl in i strategin genom sin målsättning att tidigt intressera barn för teknik och på så sätt arbeta med den framtida kompetensförsörjningen hos företagen i området. Detta ingår i verksamhetsmålet Näringslivsutveckling på landsbygd.