24 sep 2014 17:59

23 jan 2015 14:42

Kommunfullmäktigeplatser klara

NY VERSION. Det blev inte så många överraskningar när det handlade om vilka namn som skulle sättas på de 31 platserna i kommunfullmäktige i Töreboda. Någon omkörning av förstanamnen i partitoppen blev det inte heller för någon av de kvinnliga ”pretendenterna” i M och S.

Efter en lång väntan blev den slutliga sammanräkningen av alla sex valdistrikten i Töreboda klar. Lite extra intresse riktades mot Linn Brandström, andranamn på moderaternas lista och frågan var om hon i år skulle köra om Bengt Sjöberg efter en intensiv valkampanj. Så blev det nu alltså inte och inte heller socialdemokraterna andra namn Anne-Charlotte Karlsson kom i närheten av Lars-Åke Bergman med hjälp av personkryssen. Några namn har ändrats sedan förra mandatperioden, några nya namn finns med.

Alla mandat

Så här ser nya kommunfullmäktige ut: Lars-Åke Bergman, Anne-Charlotte Karlsson, Johan Cord, Anna-Karin Holgersson, Hans Thorsell , Malin Markusson, Bo Andersson, Kenneth Carlsson, Anita Andersson, Ulf Andersson, Berith Bergman.

Moderaterna (7 mandat): Bengt Sjöberg, Linn Brandström, Gunnar Welin, Anne- Marie Lundin, Mikael Faleke, Magnus Dimberg, Marlene Näslin.

Centerpartiet (6 mandat): Karl-Johan Gustafson, Pernilla Johansson, Marianne Asp Henrysson, Göran Johansson, Daniel Nord, Lisa Evertsson.

Sverigedemokraterna (3 mandat): Peter Sporrong, Birgit Sporrong, Per-Åke Andersson.

Vänsterpartiet (2 mandat): Theres Eriksson, Mattias Faleke . Folkpartiet liberalerna (1 mandat) Ursula Evje. Miljöpartiet (1 mandat) Jan Karlsson.

Efter en lång väntan blev den slutliga sammanräkningen av alla sex valdistrikten i Töreboda klar. Lite extra intresse riktades mot Linn Brandström, andranamn på moderaternas lista och frågan var om hon i år skulle köra om Bengt Sjöberg efter en intensiv valkampanj. Så blev det nu alltså inte och inte heller socialdemokraterna andra namn Anne-Charlotte Karlsson kom i närheten av Lars-Åke Bergman med hjälp av personkryssen. Några namn har ändrats sedan förra mandatperioden, några nya namn finns med.

Alla mandat

Så här ser nya kommunfullmäktige ut: Lars-Åke Bergman, Anne-Charlotte Karlsson, Johan Cord, Anna-Karin Holgersson, Hans Thorsell , Malin Markusson, Bo Andersson, Kenneth Carlsson, Anita Andersson, Ulf Andersson, Berith Bergman.

Moderaterna (7 mandat): Bengt Sjöberg, Linn Brandström, Gunnar Welin, Anne- Marie Lundin, Mikael Faleke, Magnus Dimberg, Marlene Näslin.

Centerpartiet (6 mandat): Karl-Johan Gustafson, Pernilla Johansson, Marianne Asp Henrysson, Göran Johansson, Daniel Nord, Lisa Evertsson.

Sverigedemokraterna (3 mandat): Peter Sporrong, Birgit Sporrong, Per-Åke Andersson.

Vänsterpartiet (2 mandat): Theres Eriksson, Mattias Faleke . Folkpartiet liberalerna (1 mandat) Ursula Evje. Miljöpartiet (1 mandat) Jan Karlsson.

  • Ewa Renverth