22 sep 2014 18:59

23 jan 2015 14:42

"Jag har försökt hålla koll"

Resultaten från valets slutliga personrösträkning till kommunfullmäktige dröjer ännu och på måndagseftermiddagen återstod fortfarande ett av sex valdistrikt att beta av.

Intressant blir det bland annat att se om Moderaternas andranamn, Linn Brandström kommer att kunna köra om förstanamnet, nuvarande oppositionsrådet Bengt Sjöberg efter en intensiv satsning och mycket hårt arbete under valkampanjen från Linn Brandströms sida. Siffrorna fluktuerade ganska kraftigt under dagen, beroende på vilket valdistrikt som just räknats och lagts till resultatet.

– Jag har försökt hålla koll på vad som händer i rösträkningen, säger Linn Brandström. Och jag såg när Moholm räknades in att siffrorna för Bengt steg ganska dramatiskt, det är ju ett starkt fäste för honom.

Oförändrat

Socialdemokraternas andranamn är också en kvinna, och även här finns en liten chans för Anne-Charlotte Karlsson att gå om sittande kommunalrådet Lars-Åke Bergman, men dagens siffra ger ändå intryck av en klar dominans för Bergman. Likadant förhållande föreligger i Centern med Karl-Johan Gustavson i topp följd av Pernilla Johansson.

– Ja, jag räknar med att valresultatet efter räkningen av personrösterna blir ungefär detsamma som efter valet 2010, bekräftar Linn Brandström, det blir några kryss fler för Bengt än för mig.

Kommunfullmäktige

Nästa mandatperiod kommer kommunfullmäktige i Töreboda att ha följande sammansättning:

Socialdemokraterna 11 mandat

Moderaterna 7 mandat

Centerpartiet 6 mandat

Sverigedemokraterna 3 mandat

Vänsterpartiet 2 mandat

Folkpartiet 1 mandat

Miljöpartiet 1 mandat

Intressant blir det bland annat att se om Moderaternas andranamn, Linn Brandström kommer att kunna köra om förstanamnet, nuvarande oppositionsrådet Bengt Sjöberg efter en intensiv satsning och mycket hårt arbete under valkampanjen från Linn Brandströms sida. Siffrorna fluktuerade ganska kraftigt under dagen, beroende på vilket valdistrikt som just räknats och lagts till resultatet.

– Jag har försökt hålla koll på vad som händer i rösträkningen, säger Linn Brandström. Och jag såg när Moholm räknades in att siffrorna för Bengt steg ganska dramatiskt, det är ju ett starkt fäste för honom.

Oförändrat

Socialdemokraternas andranamn är också en kvinna, och även här finns en liten chans för Anne-Charlotte Karlsson att gå om sittande kommunalrådet Lars-Åke Bergman, men dagens siffra ger ändå intryck av en klar dominans för Bergman. Likadant förhållande föreligger i Centern med Karl-Johan Gustavson i topp följd av Pernilla Johansson.

– Ja, jag räknar med att valresultatet efter räkningen av personrösterna blir ungefär detsamma som efter valet 2010, bekräftar Linn Brandström, det blir några kryss fler för Bengt än för mig.

Kommunfullmäktige

Nästa mandatperiod kommer kommunfullmäktige i Töreboda att ha följande sammansättning:

Socialdemokraterna 11 mandat

Moderaterna 7 mandat

Centerpartiet 6 mandat

Sverigedemokraterna 3 mandat

Vänsterpartiet 2 mandat

Folkpartiet 1 mandat

Miljöpartiet 1 mandat

  • Ewa Renverth