18 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Fartfyllt på skolan

Fler än 2 000 skolor genomför Skoljoggen i år. Älgarås skola är en av dem som har anammat Skolidrottsförbundets utmaning.

På onsdagsmorgonen var det full aktivitet på skolgården. Då värmde alla barnen, och även de vuxna, upp inför loppet. Totalt skulle de springa – det var också okej att gå ibland – 800 meter. Vilket innebar två varv runt skolområdet.

– Man får springa fler varv om man vill, meddelade en av lärarna vid starten.

Och så ett gott råd till eleverna: ”Ta inte ut er i början, ni ska orka hela vägen”.

Barnen rusade i väg, men kom sedan på vad fröken nyss hade sagt och lugnade ner tempot en aning. Efteråt vankades mellanmål och det var mamman Caroline Lundqvists förtjänst. Hon hade nämligen anmält Älgarås skola till en tävling som ett företag utlyst. Det resulterade i att en lastbil kom till skolan med en massa burkar med mellanmål att avsluta Skoljoggen med.

– Jag tyckte att de behövde något roligt efter genomfört lopp.

På onsdagsmorgonen var det full aktivitet på skolgården. Då värmde alla barnen, och även de vuxna, upp inför loppet. Totalt skulle de springa – det var också okej att gå ibland – 800 meter. Vilket innebar två varv runt skolområdet.

– Man får springa fler varv om man vill, meddelade en av lärarna vid starten.

Och så ett gott råd till eleverna: ”Ta inte ut er i början, ni ska orka hela vägen”.

Barnen rusade i väg, men kom sedan på vad fröken nyss hade sagt och lugnade ner tempot en aning. Efteråt vankades mellanmål och det var mamman Caroline Lundqvists förtjänst. Hon hade nämligen anmält Älgarås skola till en tävling som ett företag utlyst. Det resulterade i att en lastbil kom till skolan med en massa burkar med mellanmål att avsluta Skoljoggen med.

– Jag tyckte att de behövde något roligt efter genomfört lopp.

  • Jenny Allvin