12 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Veterinärer på kanaltur

Gemensam nämnare: De började alla veterinärhögskolan i Stockholm 1957. Regelbundet sammanstrålar de gamla kurskamraterna för återträff.

15 pensionerade veterinärer med respektive gick förra veckan ombord på M/S Bellevue för en tur från Sjötorp till Töreboda. Från början träffades de tidigare studiekamraterna vart femte år. Sedan kortade man ner det till vart tredje år och nu ses de vartannat år. Denna gång stod Evy Rosman, Töreboda värd för festligheterna.

Förutom kanalutflykt vankades fika i Töreboda, middag och övernattning på Lundsbrunn samt besök på Veterinärmuseet i Skara. Där guidade veterinärernas gamle lärare – intendent Göran Jönsson – innan man återsamlades på Lundsbrunn för lunch.

Bland deltagarna fanns före detta Mariestadsbon Eva Sandefeldt.

Bengt Vilson, tidigare länsveterinär, hjälpte till med arrangemanget på Lundsbrunn och i Skara.

– Nästa år kan det bli en resa till Baltikum, säger Evy Rosman som är nöjd med dagarna.

15 pensionerade veterinärer med respektive gick förra veckan ombord på M/S Bellevue för en tur från Sjötorp till Töreboda. Från början träffades de tidigare studiekamraterna vart femte år. Sedan kortade man ner det till vart tredje år och nu ses de vartannat år. Denna gång stod Evy Rosman, Töreboda värd för festligheterna.

Förutom kanalutflykt vankades fika i Töreboda, middag och övernattning på Lundsbrunn samt besök på Veterinärmuseet i Skara. Där guidade veterinärernas gamle lärare – intendent Göran Jönsson – innan man återsamlades på Lundsbrunn för lunch.

Bland deltagarna fanns före detta Mariestadsbon Eva Sandefeldt.

Bengt Vilson, tidigare länsveterinär, hjälpte till med arrangemanget på Lundsbrunn och i Skara.

– Nästa år kan det bli en resa till Baltikum, säger Evy Rosman som är nöjd med dagarna.