03 sep 2014 10:36

23 jan 2015 14:21

E20-beslut i Töreboda

Lidköping bordlade frågan men det påverkade inte Törebodas kommunstyrelse.

På onsdagens sammanträde blev det enhälligt ja till medfinansiering av utbyggnaden av E20.

– Det blev lite diskussion kring finansieringen och kring Lidköpings agerande. Men ingen hade avvikande mening, utan vi gick på utskottets förslag om att anvisa 13 miljoner kronor, säger kommunalråd Lars-Åke Bergman (S).

Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) har tidigare sagt till MT att bordläggningen av frågan inte betyder att de säger nej. ”Vi vill se vad det blir för regering; det finns strömningar i både MP och S som inte vill att kommuner inte ska vara med och medfinansiera, sa han efter att ärendet hade avhandlats i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Att Lidköping bordlade är tråkigt och förvånar. Men deras agerande påverkar inte oss, säger Bergman.

Sammanträdet fortsätter nu med en diger ärendelista. MT återkommer till fler beslut.

På onsdagens sammanträde blev det enhälligt ja till medfinansiering av utbyggnaden av E20.

– Det blev lite diskussion kring finansieringen och kring Lidköpings agerande. Men ingen hade avvikande mening, utan vi gick på utskottets förslag om att anvisa 13 miljoner kronor, säger kommunalråd Lars-Åke Bergman (S).

Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall (S) har tidigare sagt till MT att bordläggningen av frågan inte betyder att de säger nej. ”Vi vill se vad det blir för regering; det finns strömningar i både MP och S som inte vill att kommuner inte ska vara med och medfinansiera, sa han efter att ärendet hade avhandlats i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Att Lidköping bordlade är tråkigt och förvånar. Men deras agerande påverkar inte oss, säger Bergman.

Sammanträdet fortsätter nu med en diger ärendelista. MT återkommer till fler beslut.

  • Jenny Allvin