21 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Erik Linder till Beateberg

På söndag gästas Beatebergs kyrka av Erik Linder, känd från Melodifestivalen 2010 och dessförinnan Talang.

Han kommer att bjuda på egna låtar blandat med andra favoriter.

– Ted Gärdestad ligger mig varmt om hjärtat. Jag jobbar mycket med Kenneth Gärdestad som skrev Teds texter – och för övrigt skrev texten till låten jag framförde i Melodifestivalen – så några Ted-låtar utlovas. Det blir över huvud taget mycket svenskt. Kanske någon jazzlåt också, farfar är jazz-saxofonist, berättar Erik Linder, som om några veckor åker till Kina för turné.

Pianisten vid konserten i Beatebergs kyrka heter Fredrik Wide. Linder har spelat med honom i ett par år.

– Publiken kan förvänta sig en härlig kväll med underhållning och en del skratt, säger Linder.

Han kommer att bjuda på egna låtar blandat med andra favoriter.

– Ted Gärdestad ligger mig varmt om hjärtat. Jag jobbar mycket med Kenneth Gärdestad som skrev Teds texter – och för övrigt skrev texten till låten jag framförde i Melodifestivalen – så några Ted-låtar utlovas. Det blir över huvud taget mycket svenskt. Kanske någon jazzlåt också, farfar är jazz-saxofonist, berättar Erik Linder, som om några veckor åker till Kina för turné.

Pianisten vid konserten i Beatebergs kyrka heter Fredrik Wide. Linder har spelat med honom i ett par år.

– Publiken kan förvänta sig en härlig kväll med underhållning och en del skratt, säger Linder.