17 aug 2014 20:56

23 jan 2015 14:40

Många trotsade regnet i Moholm

Det var full aktivitet vid Salemkyrkan på söndagen. Moholms föreningsliv hade då ställt till med familjedag. Syftet var att främja integrationen och såväl asylsökande som andra Moholmsbor slöt upp.

Regnvädret bekymrade inte arrangörerna av familjedagen i Moholm. En del aktiviteter kunde flyttas inomhus, andra pågick ute under bar himmel eller i tält.

Björn Johansson från Moholms scoutkår visade hur man gör pinnbröd, barnen fick själva grilla bröden över öppen eld vilket var populärt.

– Vi är en aktiv förening. Nu har vi just kommit hem från ett stort läger med 100 scouter. Annars har vi aktiviteter en gång i veckan under skolsäsongen, berättade Marina Wallgren, också ledare inom kåren.

En av de aktiva i föreningen är Axelina Lagerroth som kombinerar scouting med hästintresse.

– Jag kan bygga vindskydd, göra knopar och laga mat på trangiakök, sa hon.

Fick nya ansikten

En bit bort premiärkastade Mosa Raushan hästsko, instruerad av funktionärer på plats. Jonathan Ericsson kastade pil mot färggranna ballonger och utanför Svenska kyrkans tält var kön till ansiktsmålningen lång.

Där inne målade Annelie Markebro, frivillig ledare inom Svenska Kyrkans Unga, barn till allt mellan monster och fjärilar. Artur Gioev valde att bli ett monster. Sedan såg han riktigt skräckinjagande ut när han tog plats i förarsätet på brandbilen hos Moholms räddningsvärn, som medverkade i familjedagen (fast sent på eftermiddagen fick de larm om en villabrand i Trästena).

– Tanken från början med dagen var att göra något som är helt gratis och som främjar de asylsökandes integration, sa Unni Johansson, föreståndare i Salemkyrkan.

– När föreningarna går samman blir det inte lika mycket jobb. Vi har betonat att det är en familjedag för alla åldrar. Så vi har även äldre här. Och vi har fått bidrag från kommunen till trollerishowen med den kända trollkonstnären Dozzie.

Uppe i luften

Våfflor och glass, en bildutställning från Moholm förr och tramptraktorer för de yngre var andra inslag i arrangemanget.

Daniel Johansson skötte skyliften som deltagarna i drickabacksklättringen var fastspända i. Han var riktigt imponerad av Hanna Bergmans insats. Elvaåringen klarade 21 backar och Daniel fick höja skyliften högre än han tänkt sig.

– Jag har bra balans och är inte höjdrädd, sa Hanna som var sugen på att testa igen.

Men det var kö även till denna aktivitet.

Regnvädret bekymrade inte arrangörerna av familjedagen i Moholm. En del aktiviteter kunde flyttas inomhus, andra pågick ute under bar himmel eller i tält.

Björn Johansson från Moholms scoutkår visade hur man gör pinnbröd, barnen fick själva grilla bröden över öppen eld vilket var populärt.

– Vi är en aktiv förening. Nu har vi just kommit hem från ett stort läger med 100 scouter. Annars har vi aktiviteter en gång i veckan under skolsäsongen, berättade Marina Wallgren, också ledare inom kåren.

En av de aktiva i föreningen är Axelina Lagerroth som kombinerar scouting med hästintresse.

– Jag kan bygga vindskydd, göra knopar och laga mat på trangiakök, sa hon.

Fick nya ansikten

En bit bort premiärkastade Mosa Raushan hästsko, instruerad av funktionärer på plats. Jonathan Ericsson kastade pil mot färggranna ballonger och utanför Svenska kyrkans tält var kön till ansiktsmålningen lång.

Där inne målade Annelie Markebro, frivillig ledare inom Svenska Kyrkans Unga, barn till allt mellan monster och fjärilar. Artur Gioev valde att bli ett monster. Sedan såg han riktigt skräckinjagande ut när han tog plats i förarsätet på brandbilen hos Moholms räddningsvärn, som medverkade i familjedagen (fast sent på eftermiddagen fick de larm om en villabrand i Trästena).

– Tanken från början med dagen var att göra något som är helt gratis och som främjar de asylsökandes integration, sa Unni Johansson, föreståndare i Salemkyrkan.

– När föreningarna går samman blir det inte lika mycket jobb. Vi har betonat att det är en familjedag för alla åldrar. Så vi har även äldre här. Och vi har fått bidrag från kommunen till trollerishowen med den kända trollkonstnären Dozzie.

Uppe i luften

Våfflor och glass, en bildutställning från Moholm förr och tramptraktorer för de yngre var andra inslag i arrangemanget.

Daniel Johansson skötte skyliften som deltagarna i drickabacksklättringen var fastspända i. Han var riktigt imponerad av Hanna Bergmans insats. Elvaåringen klarade 21 backar och Daniel fick höja skyliften högre än han tänkt sig.

– Jag har bra balans och är inte höjdrädd, sa Hanna som var sugen på att testa igen.

Men det var kö även till denna aktivitet.

  • Jenny Allvin