15 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Kampen om väljarna - så funkar det

En clown som delar ut ballonger till barnen. En disktrasa med ett politiskt budskap. Lockbetena varierar när partierna raggar väljare på Töreboda torg.

– Får du dem att stanna, får du dem att prata.

Så säger Moderaternas Linn Brandström, som tycker att disktrasan med texten ”Svart blev vitt med Rut” är dagens bästa samtalsöppnare. Hon demonstrerar en ”superpraktisk” hållare av något slag som partiet också delar ut till torgbesökare. Solskyddsprodukter och pennor är andra lockbeten hos Moderaterna.

– Nästan alla tar emot en disktrasa. I dag har vi Moderatkvinnorna på plats och många fler kvinnor har stannat till. Jag upplever att det är lättare att få ett samtal med kvinnorna än med männen, säger Linn Brandström som efter sommaren känner sig riktigt laddad inför valet.

Kaffestuga

I kampanjerna är de små gåvorna viktiga, menar hon.

– Kategorin besökare avgörs av vad vi har med oss. Många vågar inte ta ställning, de är rädda för att visa sin partitillhörighet. Därför lägger vi sakerna i en påse, det verkar som att folk har lättare för att ta emot dem då.

Medan Centerpartiet går runt och pratar med folk och bjuder in dem till kaffestuga i partilokalen i Rådhuset har Socialdemokraterna draghjälp av en clown. Bakom masken finns oppositionsrådet i Hjo – Pierre Rydén:

– Jag hjälper Töreboda arbetarekommun att locka hit barnfamiljerna.

Ballongerna som han delar ut är populära. Linn Brandströms sexårige son hör till dem som faller pladask. Fast storebrorsan, som är med i Muf, avråder från att ta emot.

Linn Brandström ler åt det hela och säger att hon förstår idén med ballongerna.

– De är bra samtalsöppnare. Men vi har inga med oss i dag.

Bakom ett fång av röda ballonger skymtar småbarnspappan Niklas Skagerstam. I handen bär han en mer diskret moderatpåse.

– Jag har faktiskt inte lyssnat på vad de pratar om i sina tal här i dag men annars tycker jag att politiker oftast pratar om vad de andra partierna gör för fel, säger han.

– Får du dem att stanna, får du dem att prata.

Så säger Moderaternas Linn Brandström, som tycker att disktrasan med texten ”Svart blev vitt med Rut” är dagens bästa samtalsöppnare. Hon demonstrerar en ”superpraktisk” hållare av något slag som partiet också delar ut till torgbesökare. Solskyddsprodukter och pennor är andra lockbeten hos Moderaterna.

– Nästan alla tar emot en disktrasa. I dag har vi Moderatkvinnorna på plats och många fler kvinnor har stannat till. Jag upplever att det är lättare att få ett samtal med kvinnorna än med männen, säger Linn Brandström som efter sommaren känner sig riktigt laddad inför valet.

Kaffestuga

I kampanjerna är de små gåvorna viktiga, menar hon.

– Kategorin besökare avgörs av vad vi har med oss. Många vågar inte ta ställning, de är rädda för att visa sin partitillhörighet. Därför lägger vi sakerna i en påse, det verkar som att folk har lättare för att ta emot dem då.

Medan Centerpartiet går runt och pratar med folk och bjuder in dem till kaffestuga i partilokalen i Rådhuset har Socialdemokraterna draghjälp av en clown. Bakom masken finns oppositionsrådet i Hjo – Pierre Rydén:

– Jag hjälper Töreboda arbetarekommun att locka hit barnfamiljerna.

Ballongerna som han delar ut är populära. Linn Brandströms sexårige son hör till dem som faller pladask. Fast storebrorsan, som är med i Muf, avråder från att ta emot.

Linn Brandström ler åt det hela och säger att hon förstår idén med ballongerna.

– De är bra samtalsöppnare. Men vi har inga med oss i dag.

Bakom ett fång av röda ballonger skymtar småbarnspappan Niklas Skagerstam. I handen bär han en mer diskret moderatpåse.

– Jag har faktiskt inte lyssnat på vad de pratar om i sina tal här i dag men annars tycker jag att politiker oftast pratar om vad de andra partierna gör för fel, säger han.

  • Jenny Allvin