17 jul 2014 10:34

23 jan 2015 14:39

Glada vinnare reser med Nordevall

TÖREBODA/FORSVIK: Tredagars utmaning

Vid skörde- och kulturfesterna Norra Skaraborg 2013 deltog besökare i en tävling som gick ut på att hitta en bokstavsskylt hos så många arrangörer som möjligt. Den som hade flest bokstäver fick inte bara vara med om trevliga utflykter utan var också med och tävlade om en kanalupplevelse.

Barbro Dahl från Töreboda och Lena Lennström, Kinnekulle, ägnade sig helhjärtat åt uppgiften och besökte samtliga arrangörer under Skörde- och Kulturfesten förra hösten. De knep därmed priset som innebär ett par timmars tur för dem båda med Eric Nordevall II, med avgång från Forsvik nu i helgen.

Mycket att lära

– Det var så fantastiskt roligt, tycker Barbro Dahl, det tog alla tre dagarna men vid tog oss an det med gott humör och startade i Hajstorp, sedan gick resan vidare till tjugoen olika ställen. Vi fick lära oss mycket om ullfärgning, och vävteknik och inläggning av bär bland annat. Och det blev många trevliga kaffestunder och saft och sylt i skafferiet.

Skördefest 2014

Även i år arrangeras Skörde- och Kulturfester Norra Skaraborg med Göta kanal i mitten på september och det går bra att samla bokstäver i tävlingen även denna gång. Och priset är det samma, en resa med Eric Nordevall, förutom alla upplevelser på vägen förstås. Spökvandring vid Norrqvarns sluss, Löfsängsvävarna, tillverkning av smycken i silver och skiffer i Nolhyltan, antikaffärer, hembygdsmuseum med flera finns med bland arrangörernas utbud.

– Ja jag tänker nog vara med i år också, det var så spännande att se allt, säger den glada vinnaren Barbro, som ser fram mot lördagens äventyr.

Barbro Dahl från Töreboda och Lena Lennström, Kinnekulle, ägnade sig helhjärtat åt uppgiften och besökte samtliga arrangörer under Skörde- och Kulturfesten förra hösten. De knep därmed priset som innebär ett par timmars tur för dem båda med Eric Nordevall II, med avgång från Forsvik nu i helgen.

Mycket att lära

– Det var så fantastiskt roligt, tycker Barbro Dahl, det tog alla tre dagarna men vid tog oss an det med gott humör och startade i Hajstorp, sedan gick resan vidare till tjugoen olika ställen. Vi fick lära oss mycket om ullfärgning, och vävteknik och inläggning av bär bland annat. Och det blev många trevliga kaffestunder och saft och sylt i skafferiet.

Skördefest 2014

Även i år arrangeras Skörde- och Kulturfester Norra Skaraborg med Göta kanal i mitten på september och det går bra att samla bokstäver i tävlingen även denna gång. Och priset är det samma, en resa med Eric Nordevall, förutom alla upplevelser på vägen förstås. Spökvandring vid Norrqvarns sluss, Löfsängsvävarna, tillverkning av smycken i silver och skiffer i Nolhyltan, antikaffärer, hembygdsmuseum med flera finns med bland arrangörernas utbud.

– Ja jag tänker nog vara med i år också, det var så spännande att se allt, säger den glada vinnaren Barbro, som ser fram mot lördagens äventyr.

  • Ewa Renverth