16 jul 2014 09:43

23 jan 2015 14:39

Tokig barnteater på turné

Kulturstammen kör miljövänligt

Fyra tjejer och en kille består kulturföreningen av som cyklar genom Sverige. Från Göteborg gick starten och nu var det Wassbackens tur för mellanlandning. Miljövänligt och hållbart är teatergruppens gemensamma tanke.

– En hållbar livsstil och miljötänk, det har vi gemensamt, och teaterbakgrund förstås, säger Karin Fredrikson som tillsammans med Linn Vikander är drivande bakom sommarens cykelturné.

– Vi tycker att just cyklingen verkligen är toppen, som mest har vi kanske cyklat 15 mil på en dag. Vädret har varit härligt och vi kommer nära djuren och har sett många olika. Och publiken har varit uppskattande hittills, vi har ett manus vi skrivit själva till barnföreställningen och sedan kör vi improvisation på vuxenteatern. Störst publik hittills hade vi i Göteborg, runt 60 personer kom då. Nu cyklar Kulturstammen vidare från Wassbacken där man haft föreställningar i två dagar, till Forsvik och slutstationen på Öland i augusti. Till hösten väntar andra engagemang i teaterns värld.

– En hållbar livsstil och miljötänk, det har vi gemensamt, och teaterbakgrund förstås, säger Karin Fredrikson som tillsammans med Linn Vikander är drivande bakom sommarens cykelturné.

– Vi tycker att just cyklingen verkligen är toppen, som mest har vi kanske cyklat 15 mil på en dag. Vädret har varit härligt och vi kommer nära djuren och har sett många olika. Och publiken har varit uppskattande hittills, vi har ett manus vi skrivit själva till barnföreställningen och sedan kör vi improvisation på vuxenteatern. Störst publik hittills hade vi i Göteborg, runt 60 personer kom då. Nu cyklar Kulturstammen vidare från Wassbacken där man haft föreställningar i två dagar, till Forsvik och slutstationen på Öland i augusti. Till hösten väntar andra engagemang i teaterns värld.

  • Ewa Renverth