09 jul 2014 06:00

23 jan 2015 14:39

Veteranmarknad i Gästhamnen

Läge för cykel och mopedentusiaster

Så var det dags nu på lördag för årets Veteranmarknad vid Gästhamnen i Töreboda. I ett antal år har Töreboda cykelklubb arrangerat marknaden med stor publik och många knallar samt en bilutställning i mån av plats.

– Förra året kom det nära nittio knallar, säger Claes Markusson som har börjat ta emot förbokningar redan, fast förboka behöver man inte egentligen, lägger han till. Blir det sen bara bra väder så brukar det komma mycket folk för att både sälja och köpa. Och det gäller att inte vara morgontrött för starten går tidigt på lördag.

– I år har vi också fått extra utrymme för utställningsbilar, tack vare att mark har upplåtits av arrendatorn, i området åt Gastorpshållet.

Lite trångt

– Bilutställningen tar ju lite plats och det har varit trångt bitvis, men nu har vi ju fått tillgång till mer utrymme, och det är vi tacksamma för. Förutom veteranmarknad och knallar som säljer allehanda varor jämte cyklar, tillbehör mopeder och bilar ställer föreningen också upp en kiosk för den som blir sugen av att gå på marknad och inkomsterna därifrån kommer, liksom knalleavgiften föreningen till godo.

– Förra året kom det nära nittio knallar, säger Claes Markusson som har börjat ta emot förbokningar redan, fast förboka behöver man inte egentligen, lägger han till. Blir det sen bara bra väder så brukar det komma mycket folk för att både sälja och köpa. Och det gäller att inte vara morgontrött för starten går tidigt på lördag.

– I år har vi också fått extra utrymme för utställningsbilar, tack vare att mark har upplåtits av arrendatorn, i området åt Gastorpshållet.

Lite trångt

– Bilutställningen tar ju lite plats och det har varit trångt bitvis, men nu har vi ju fått tillgång till mer utrymme, och det är vi tacksamma för. Förutom veteranmarknad och knallar som säljer allehanda varor jämte cyklar, tillbehör mopeder och bilar ställer föreningen också upp en kiosk för den som blir sugen av att gå på marknad och inkomsterna därifrån kommer, liksom knalleavgiften föreningen till godo.

  • Ewa Renverth