30 jun 2014 11:04

23 jan 2015 14:39

Tårtvernissage med tema

KANALSKOLAN: Mumsiga slutarbeten

Ett riktigt lockande och färgsprakande vernissage kunde fyra konditorelever från Mariestad och Skövde bjuda in till när det var dags för slutarbete efter tjugo veckors fördjupningskurs.

Efter 40 veckors lärlingsutbildning bageri/konditor valde de fyra tjejerna en 20 veckors fördjupningskurs på Kanalskolan i Töreboda. Till vernissage inbjöds ett fyrtiotal av familj och vänner, och tanken var förstås att man skulle låta sig väl smaka av de vackra och läckra bakverken, men det handlade också om att få sina slutarbeten bedömda.

Temauppgifter

Helene Bergman var lärare på utbildningen och har stått för uppgifterna till alla de olika moment som eleverna ska visa prov på att klara av i sina slutarbeten. Förutom mängder av olika bakverk som biskvier, wienerbröd, bullar och kakor ingår vissa obligatoriska element.

– Eleverna väljer tema för sina slutarbeten, sedan ska det ingå marsipanfigurer, figurtårta, singeltårta och ett sockerägg bland annat, berättade Helene. Teman för de fyra eleverna var: Tivoli för Sara Johansson, Vår, Malin Aspensten, Super Mario för Hanna Erixon och Afternoon tea för Maria Boberg, och alla presenterade varsitt bord som dignande av olika bakverk som lockade både öga och gom. Samtliga elever godkändes av Helene.

Efter 40 veckors lärlingsutbildning bageri/konditor valde de fyra tjejerna en 20 veckors fördjupningskurs på Kanalskolan i Töreboda. Till vernissage inbjöds ett fyrtiotal av familj och vänner, och tanken var förstås att man skulle låta sig väl smaka av de vackra och läckra bakverken, men det handlade också om att få sina slutarbeten bedömda.

Temauppgifter

Helene Bergman var lärare på utbildningen och har stått för uppgifterna till alla de olika moment som eleverna ska visa prov på att klara av i sina slutarbeten. Förutom mängder av olika bakverk som biskvier, wienerbröd, bullar och kakor ingår vissa obligatoriska element.

– Eleverna väljer tema för sina slutarbeten, sedan ska det ingå marsipanfigurer, figurtårta, singeltårta och ett sockerägg bland annat, berättade Helene. Teman för de fyra eleverna var: Tivoli för Sara Johansson, Vår, Malin Aspensten, Super Mario för Hanna Erixon och Afternoon tea för Maria Boberg, och alla presenterade varsitt bord som dignande av olika bakverk som lockade både öga och gom. Samtliga elever godkändes av Helene.

  • Ewa Renverth