29 jun 2014 14:59

23 jan 2015 14:39

Ös på årets förfest

Festligt trots regnet

Riktigt ordentligt med regn öste över förfesten och den stab från femton föreningar som jobbade på att bygga och förbereda på festområdet vid Gästhamnen. Publiken lät sig inte nedslås utan barn och vuxna roade sig på bästa vis och när det blev dags för Martin ”E-typ” Eriksson blev det också riktigt ös.

– Vi har haft fint väder i alla år, sa festgeneralen Per Ottosson, men nu i dag får vi acceptera att räkna in en regnkväll, och lite mindre publik. Ruskväder blev det alltså lagom till den efterlängtade och populära förfestkvällen, förmiddag och eftermiddag stod regnet som spön i backen tidvis. Det 100 man starka arbetslaget jobbade trots det flitigt vidare inför soundcheck och evenemangsstarten och så småningom den första underhållningen från scenen.

Ruskigt roligt

Drill & Drull, det vill säga Helena Rask och Johan Östberg roade barnen med mängder av populära, busiga upptåg. Vadå, lite regn tyckte barnen och roade sig med dans, ponnyridning och hoppborgar i det blöta.

– Vi väntar oss en del bra feststämning men inget busliv precis, sa ordningsvakten Niklas som dök upp samtidigt med E-types ljudtekniker, dock utan Martin själv som åkte direkt till Norreqvarn först. Publiken samlades sedan under det rejäla festtältet för att lyssna till Vocal Troupe från Skövde med Lisa Ekman, Alma Lindström, Sandra Hagman och Alice Wendt. Oliver Knutsson med komp och Alma kändes igen från Team Elisa laget, som ju som bekant vann Körslaget 2013.

Lyckad kväll

Så småningom avtog regnet och feststämningen värmde när det vankades underhållning från coverbandet Creedence Tribute och tjejmagneterna i Lidingöbandet ”Det vet du” fick det att hetta till ordentligt med striptease och låtar som ”Den kan inte stå” ”Klä av dig naken” med flera. E-type, kvällens dragplåster, gjorde kvällen komplett och en stor publik rycktes med i musiken och den extravaganta ljud- och ljusshowen.

– Nu är det riktigt tryck och fin stämning, vi tar det fina vädret nästa år i stället, till festivalen, sammanfattade Per Ottosson som var nöjd med kvällen trots vädrets något omilda makter.

– Vi har haft fint väder i alla år, sa festgeneralen Per Ottosson, men nu i dag får vi acceptera att räkna in en regnkväll, och lite mindre publik. Ruskväder blev det alltså lagom till den efterlängtade och populära förfestkvällen, förmiddag och eftermiddag stod regnet som spön i backen tidvis. Det 100 man starka arbetslaget jobbade trots det flitigt vidare inför soundcheck och evenemangsstarten och så småningom den första underhållningen från scenen.

Ruskigt roligt

Drill & Drull, det vill säga Helena Rask och Johan Östberg roade barnen med mängder av populära, busiga upptåg. Vadå, lite regn tyckte barnen och roade sig med dans, ponnyridning och hoppborgar i det blöta.

– Vi väntar oss en del bra feststämning men inget busliv precis, sa ordningsvakten Niklas som dök upp samtidigt med E-types ljudtekniker, dock utan Martin själv som åkte direkt till Norreqvarn först. Publiken samlades sedan under det rejäla festtältet för att lyssna till Vocal Troupe från Skövde med Lisa Ekman, Alma Lindström, Sandra Hagman och Alice Wendt. Oliver Knutsson med komp och Alma kändes igen från Team Elisa laget, som ju som bekant vann Körslaget 2013.

Lyckad kväll

Så småningom avtog regnet och feststämningen värmde när det vankades underhållning från coverbandet Creedence Tribute och tjejmagneterna i Lidingöbandet ”Det vet du” fick det att hetta till ordentligt med striptease och låtar som ”Den kan inte stå” ”Klä av dig naken” med flera. E-type, kvällens dragplåster, gjorde kvällen komplett och en stor publik rycktes med i musiken och den extravaganta ljud- och ljusshowen.

– Nu är det riktigt tryck och fin stämning, vi tar det fina vädret nästa år i stället, till festivalen, sammanfattade Per Ottosson som var nöjd med kvällen trots vädrets något omilda makter.

  • Ewa Renverth