28 jun 2014 18:02

23 jan 2015 14:39

Foto: Ewa Renverth

BILDSPEL: Blöt start på årets förfest

Festligt men regnigt

Riktigt ordentligt med regn kom stundvis nedösande över de femton föreningar som jobbade på att bygga upp och ordna på festområdet vid Gästhamnen och kanalen. Men inga sura miner här, vädret förutspås bli blir bättre framemot eftermiddagen och kvällens aktiviteter.

Ruskväder alltså vid Töreboda Gästhamn lagom till den efterlängtade och populära förfestkvällen, förmiddag och tidig eftermiddag stod regnet som spön i backen tidvis. Det femton föreningar och 100 man starka arbetslaget jobbade trots det flitigt vidare inför soundcheck och evenemangsstarten.

– Vi väntar oss en del bra feststämning men inget busliv precis, sa ordningsvakten Niklas som dök upp samtidigt med E-types ljudtekniker, dock utan Martin själv som åkte direkt till Norreqvarn, Några timmar senare var det dags den första underhållningen på scen, och för Drill & Drull som roade barnen med mängder av populära, busiga upptåg. Vadå, lite regn tyckte barnen och roade sig med både ponnyridning och hoppborgar i det blöta.

Lokala förmågor

En ganska stor publik samlades sedan under festtältet för att lyssna till Vocal Troupe från Skövde med Lisa Ekman, Alma Lindström, Sandra Hagman och Alice Wendt. Fler lokala förmågor uppträdde under eftermiddagen på scen i form av Alma Lindström och Oliver Knutsson som kändes igen från Team Elisa laget, som ju som bekant vann Körslaget 2013.

– Vi har haft fint väder i alla år, sa festgeneralen Per Ottosson, i dag får vi acceptera att räkna in en regnkväll. Mer från förfesten kommer från MT under söndagen

Ruskväder alltså vid Töreboda Gästhamn lagom till den efterlängtade och populära förfestkvällen, förmiddag och tidig eftermiddag stod regnet som spön i backen tidvis. Det femton föreningar och 100 man starka arbetslaget jobbade trots det flitigt vidare inför soundcheck och evenemangsstarten.

– Vi väntar oss en del bra feststämning men inget busliv precis, sa ordningsvakten Niklas som dök upp samtidigt med E-types ljudtekniker, dock utan Martin själv som åkte direkt till Norreqvarn, Några timmar senare var det dags den första underhållningen på scen, och för Drill & Drull som roade barnen med mängder av populära, busiga upptåg. Vadå, lite regn tyckte barnen och roade sig med både ponnyridning och hoppborgar i det blöta.

Lokala förmågor

En ganska stor publik samlades sedan under festtältet för att lyssna till Vocal Troupe från Skövde med Lisa Ekman, Alma Lindström, Sandra Hagman och Alice Wendt. Fler lokala förmågor uppträdde under eftermiddagen på scen i form av Alma Lindström och Oliver Knutsson som kändes igen från Team Elisa laget, som ju som bekant vann Körslaget 2013.

– Vi har haft fint väder i alla år, sa festgeneralen Per Ottosson, i dag får vi acceptera att räkna in en regnkväll. Mer från förfesten kommer från MT under söndagen

  • Ewa Renverth