27 jun 2014 06:00

23 jan 2015 14:38

Kafferep i gröngräset

Föreningar och asylsökande trivs ihop

För fjärde året i rad ställde föreningar i Moholm till med ett rejält kafferep och inbjudna till hembygdsgården Lusastugan var bland andra asylsökande som fick tillfälle att träffa andra ortsbor och prova på en traditionell fikapaus.

Som tidigare år var det Hembygdsföreningen, Samhällsföreningen och Röda Korset som arrangerade kafferepet och med sig hade man många hjälpande händer och möbler lånade från kyrkan. Föreningarna kunde i år liksom tidigare år räkna in cirka 75 glada och fikasugna besökare i alla åldrar som trivdes i miljön vid Lusatorpet, lekte och lyssnade på fiolspelet från spelemannen och läraren Mikael Pettersson från Töreboda, medan allehanda goda kakor raskt försvann från faten.

Idoga föreningar

– En stor eloge till föreningarna i Moholm som ordnar detta så bra, tyckte Aida Zubcevic från migrationsverket i Mariestad som var där på besök. Det finns runt 160 asylsökande på orten i dag, och vi har flyttat till Mariestad, utökat personalen och strukturerat om, berättade hon, medan flera andra kaffegäster pockade på uppmärksamhet och ville tala om boende och fotbollsträning.

– Många har hjälpt till med bakning och dukning, och vi har tolv nationer här i boendet, berättade Maud Lind från arrangörerna och presenterade Shanaz, Fatima, Sara, Elham och Hawo som log, trivdes och hade händerna fulla med att umgås, serva och servera.

Som tidigare år var det Hembygdsföreningen, Samhällsföreningen och Röda Korset som arrangerade kafferepet och med sig hade man många hjälpande händer och möbler lånade från kyrkan. Föreningarna kunde i år liksom tidigare år räkna in cirka 75 glada och fikasugna besökare i alla åldrar som trivdes i miljön vid Lusatorpet, lekte och lyssnade på fiolspelet från spelemannen och läraren Mikael Pettersson från Töreboda, medan allehanda goda kakor raskt försvann från faten.

Idoga föreningar

– En stor eloge till föreningarna i Moholm som ordnar detta så bra, tyckte Aida Zubcevic från migrationsverket i Mariestad som var där på besök. Det finns runt 160 asylsökande på orten i dag, och vi har flyttat till Mariestad, utökat personalen och strukturerat om, berättade hon, medan flera andra kaffegäster pockade på uppmärksamhet och ville tala om boende och fotbollsträning.

– Många har hjälpt till med bakning och dukning, och vi har tolv nationer här i boendet, berättade Maud Lind från arrangörerna och presenterade Shanaz, Fatima, Sara, Elham och Hawo som log, trivdes och hade händerna fulla med att umgås, serva och servera.

  • Ewa Renverth