16 jun 2014 13:15

23 jan 2015 14:38

Cykling blev solskenshistoria

Drygt 100 personer infann sig vid Fredsbergs bygdegård för att starta i Môsatrampet i helgen.

Familjecyklingen Môsatrampet blev denna gång en ren solskenshistoria. 112 personer hade tagit sig till Fredsbergs bygdegård för att cykla de cirka två milen runt mossen.

Ung som gammal deltog. Dels blev det motion genom cyklingen, dels ordnades fyra aktiviteter utmed rundan, utöver tipsfrågorna. I Färed presenterades en nyhet. Där gällde det att blåsa pilar i rör på en tavla. Kaffe och våffla fanns för försäljning. Hästskokastning var också nytt, det visade sig vara en lite knivig uppgift men en del klarade den galant. Vadsbo lantbruksmuseum hade öppet och lät gamla trotjänare till traktorer mullra igång. Kägelspelet hade i år förlagts till Snapa gård och där avslutades allt med en utslagsfråga samt att man kunde köpa korv och dricka.

Barnvinnare: 1) Viktoria Andersson 2) Saga Gladh 3) Marcus Leijon. Vuxenvinnare: 1) Maria Wallh 2) Alva Johansson 3) Roy Eriksson.

Familjecyklingen Môsatrampet blev denna gång en ren solskenshistoria. 112 personer hade tagit sig till Fredsbergs bygdegård för att cykla de cirka två milen runt mossen.

Ung som gammal deltog. Dels blev det motion genom cyklingen, dels ordnades fyra aktiviteter utmed rundan, utöver tipsfrågorna. I Färed presenterades en nyhet. Där gällde det att blåsa pilar i rör på en tavla. Kaffe och våffla fanns för försäljning. Hästskokastning var också nytt, det visade sig vara en lite knivig uppgift men en del klarade den galant. Vadsbo lantbruksmuseum hade öppet och lät gamla trotjänare till traktorer mullra igång. Kägelspelet hade i år förlagts till Snapa gård och där avslutades allt med en utslagsfråga samt att man kunde köpa korv och dricka.

Barnvinnare: 1) Viktoria Andersson 2) Saga Gladh 3) Marcus Leijon. Vuxenvinnare: 1) Maria Wallh 2) Alva Johansson 3) Roy Eriksson.