05 jun 2014 17:37

23 jan 2015 14:38

Motionsklubb gjorde klipp

Skidstjärnan Charlotte Kalla står staty i Slätte.
– Ingen ville ha skulpturen. Vi köpte den för några hundralappar, säger Roger Bohlin i ortens motionsklubb.

2011 anlände fyra skulpturer av lika många världsmästare till limträfabriken i Töreboda. De hade sågats ut med motorsåg av konstnären Sören Niklasson inför storpublik vid skid-VM i Oslo och skulle auktioneras ut till förmån för välgörande ändamål. Kopplingen till Moelven var materialet.

– Men ingen ville ha Charlotte Kalla. Slätte motionsklubb fick köpa statyn för några hundralappar och vi placerade den i en park där vi har vår träffpunkt; en grillplats och en boulebana, berättar Roger Bohlin i föreningen.

Han konstaterar att det ännu inte är så många som har sett statyn, platsen är lite undanskymd. Men nyligen uppmärksammade Kjell Eriksson från Skagersvik att längdskidåkaren står staty i Slätte. Han tog en bild och skickade in den till MT.

2011 anlände fyra skulpturer av lika många världsmästare till limträfabriken i Töreboda. De hade sågats ut med motorsåg av konstnären Sören Niklasson inför storpublik vid skid-VM i Oslo och skulle auktioneras ut till förmån för välgörande ändamål. Kopplingen till Moelven var materialet.

– Men ingen ville ha Charlotte Kalla. Slätte motionsklubb fick köpa statyn för några hundralappar och vi placerade den i en park där vi har vår träffpunkt; en grillplats och en boulebana, berättar Roger Bohlin i föreningen.

Han konstaterar att det ännu inte är så många som har sett statyn, platsen är lite undanskymd. Men nyligen uppmärksammade Kjell Eriksson från Skagersvik att längdskidåkaren står staty i Slätte. Han tog en bild och skickade in den till MT.

  • Jenny Allvin