04 jun 2014 11:07

23 jan 2015 14:37

Hur var det att köra lantbrevbäring en dag?

produktionsområdeschef Robert Andersson på Posten, som fick rycka in som brevbärare i Beateberg

– Det var riktigt trevligt faktiskt. Bra att testa på jobbet. Jag började faktiskt också min bana som lantbrevbärare, just i Beatebergs- och Moholmsområdet.

Hur löser ni utdelningen nu, är det fortfarande personalbrist?

– Nej i dag (onsdag) har vi fått in en vikarie.

Enligt en kund i Säckestad, utanför Moholm, var det en del tomma brevlådor även där på måndagen. Är det något du känner till?

– Tyvärr har kunder blivit drabbade även där eftersom de hör till samma arbetsområde. Jag har ingen uppgift om hur många det är men även de ska ha fått sin post från och med tisdagen, möjligen med något undantag.

Fick du ut all post till de 400 hushållen kring Beateberg då?

– Det mesta gick bra men på några ställen vågade jag inte chansa och lägga i post. När lådor inte är tydligt märkta med namn eller adress så känns det säkrare att behålla posten än att lägga i en låda som kanske tillhör någon annan. Det är min uppmaning till alla kunder: Märk upp lådorna. Sedan kan jag förstås ha missat själv också någonstans.

Några reaktioner från kolleger på att du hoppade in som brevbärare?

– Nej, vi försöker alltid att lösa sådana här situationer. Posten måste ut. Att det blev tomma lådor i måndags är riktigt beklagligt. Det var en miss.

Så vad står på programmet i dag?

– Jag ska till kontoret i Huskvarna, som också hör till mitt område.

– Det var riktigt trevligt faktiskt. Bra att testa på jobbet. Jag började faktiskt också min bana som lantbrevbärare, just i Beatebergs- och Moholmsområdet.

Hur löser ni utdelningen nu, är det fortfarande personalbrist?

– Nej i dag (onsdag) har vi fått in en vikarie.

Enligt en kund i Säckestad, utanför Moholm, var det en del tomma brevlådor även där på måndagen. Är det något du känner till?

– Tyvärr har kunder blivit drabbade även där eftersom de hör till samma arbetsområde. Jag har ingen uppgift om hur många det är men även de ska ha fått sin post från och med tisdagen, möjligen med något undantag.

Fick du ut all post till de 400 hushållen kring Beateberg då?

– Det mesta gick bra men på några ställen vågade jag inte chansa och lägga i post. När lådor inte är tydligt märkta med namn eller adress så känns det säkrare att behålla posten än att lägga i en låda som kanske tillhör någon annan. Det är min uppmaning till alla kunder: Märk upp lådorna. Sedan kan jag förstås ha missat själv också någonstans.

Några reaktioner från kolleger på att du hoppade in som brevbärare?

– Nej, vi försöker alltid att lösa sådana här situationer. Posten måste ut. Att det blev tomma lådor i måndags är riktigt beklagligt. Det var en miss.

Så vad står på programmet i dag?

– Jag ska till kontoret i Huskvarna, som också hör till mitt område.

  • Jenny Allvin