26 maj 2014 06:00

23 jan 2015 14:37

Foto: Jenny Allvin

Konserten ingen ville missa

FEST: Ett sprakande jubileum med stor publik

Två dansanta körsångare och en konferencier i högform. Därtill smockfyllda läktare, en glädjestrålande Elisa Lindström och inte minst – hela kulturskolan. Klart att jubileumskonserten blev en succé!

Kön var lång och sittplatserna tog slut när kulturskolan bjöd (ja, det var gratis) på 50-årskonsert. Kvällen för röstmottagarna i vallokalen intill förgylldes säkerligen.

– Wow, vilken inledning! Det är fest på gång, sa konferencier Kjell Kindbom efter den rytmiska starten med dans- och trumelever.

1964, då musikskolan föddes, var han 13 år och pianoelev. En handuppräckning i Da Capo-kören visade senare på ytterligare en lång rad med gamla elever. Även i Törebodas segerkör Team Elisa finns en skara som har börjat sin musikaliska bana här.

– Vi hade ingen kör i Töreboda utan den kommunala kulturskolan, slog Kindbom fast.

Det blev en färgsprakande konsert, med fart och fläkt och drama. Läraren Rebecca Schagerström Silow fick publiken att gunga och Andreas Fredriksson och Mimmie Boström i Körslagets blåaste kör buggade så snabbt och säkert att det knappt gick att fånga dem på bild.

Ekeskog-Bellefors spelmanslags stipendium tilldelades den flitiga, idérika kulturskoleeleven Ellen Jernetz. Vid det laget var det riktigt hett i lokalen. Stackars gitarristen som uppträdde i rosa panter-dräkt.

Tre klädbyten hann dansbandsstjärnan Elisa Lindström för övrigt med. Melodifestivallåten Casanova fanns bland finalnumren.

Kön var lång och sittplatserna tog slut när kulturskolan bjöd (ja, det var gratis) på 50-årskonsert. Kvällen för röstmottagarna i vallokalen intill förgylldes säkerligen.

– Wow, vilken inledning! Det är fest på gång, sa konferencier Kjell Kindbom efter den rytmiska starten med dans- och trumelever.

1964, då musikskolan föddes, var han 13 år och pianoelev. En handuppräckning i Da Capo-kören visade senare på ytterligare en lång rad med gamla elever. Även i Törebodas segerkör Team Elisa finns en skara som har börjat sin musikaliska bana här.

– Vi hade ingen kör i Töreboda utan den kommunala kulturskolan, slog Kindbom fast.

Det blev en färgsprakande konsert, med fart och fläkt och drama. Läraren Rebecca Schagerström Silow fick publiken att gunga och Andreas Fredriksson och Mimmie Boström i Körslagets blåaste kör buggade så snabbt och säkert att det knappt gick att fånga dem på bild.

Ekeskog-Bellefors spelmanslags stipendium tilldelades den flitiga, idérika kulturskoleeleven Ellen Jernetz. Vid det laget var det riktigt hett i lokalen. Stackars gitarristen som uppträdde i rosa panter-dräkt.

Tre klädbyten hann dansbandsstjärnan Elisa Lindström för övrigt med. Melodifestivallåten Casanova fanns bland finalnumren.

  • Jenny Allvin