14 apr 2014 12:54

23 jan 2015 14:34

Kanalbolaget satsar på vandrare

Miljonutbyggnad på östgötasidan. Mer än 150 paketerade upplevelser, där vandring längs kanalen är en ny produkt och ovanligt många musikevenemang. Det är några av sommarens satsningar längs Göta kanal.

En av sommarens största nyheter är utbyggnaden i gästhamnen i Borensberg. Göta kanalbolag satsar 15 miljoner kronor på att omvandla ett gammalt magasin till en toppmodern anläggning för gästhamnsservice, med kafé, butik och turistbyrå. I anslutning anläggs även en ställplats för husbilar. I slutet av juni står den nya anläggningen klar.

– Göta kanals gästhamnar är populära besöksmål för besökare av alla kategorier, säger Anders Donlau, vd på AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Den här satsningen gynnar inte bara våra båtturister, utan är också gjord med tanke på den stora utveckling som skett av den landburna turismen längs kanalen under senare år.

Vandring ny upplevelse

– Den gamla dragvägen, som redan är en av Sveriges populäraste cykelleder, är givetvis lika lämpad för vandring. Nu finns det ett antal vandringsupplevelser att välja på. Vi tror att det också kan locka fler utländska besökare, som har en tradition av vandring på låglandsleder.

250 evenemang

Göta kanal har etablerat sig som en arena för evenemang. Musik i olika former är populärt, nytt för i år är rockfestival i Sjötorp, musikquiz i Mem och Norsholm, och allsångskvällar i Borensberg. Omkring 250 olika evenemang erbjuds längs kanalen från maj till september.

Sveriges längsta loppis introducerades förra året. I år kan man fynda lördagen den 10 maj på tretton olika platser längs den 190 km långa kanalen.

En av sommarens största nyheter är utbyggnaden i gästhamnen i Borensberg. Göta kanalbolag satsar 15 miljoner kronor på att omvandla ett gammalt magasin till en toppmodern anläggning för gästhamnsservice, med kafé, butik och turistbyrå. I anslutning anläggs även en ställplats för husbilar. I slutet av juni står den nya anläggningen klar.

– Göta kanals gästhamnar är populära besöksmål för besökare av alla kategorier, säger Anders Donlau, vd på AB Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Den här satsningen gynnar inte bara våra båtturister, utan är också gjord med tanke på den stora utveckling som skett av den landburna turismen längs kanalen under senare år.

Vandring ny upplevelse

– Den gamla dragvägen, som redan är en av Sveriges populäraste cykelleder, är givetvis lika lämpad för vandring. Nu finns det ett antal vandringsupplevelser att välja på. Vi tror att det också kan locka fler utländska besökare, som har en tradition av vandring på låglandsleder.

250 evenemang

Göta kanal har etablerat sig som en arena för evenemang. Musik i olika former är populärt, nytt för i år är rockfestival i Sjötorp, musikquiz i Mem och Norsholm, och allsångskvällar i Borensberg. Omkring 250 olika evenemang erbjuds längs kanalen från maj till september.

Sveriges längsta loppis introducerades förra året. I år kan man fynda lördagen den 10 maj på tretton olika platser längs den 190 km långa kanalen.