21 mar 2014 10:47

23 jan 2015 14:20

Åtalad ifrågasätter undersökningen

Om två veckor meddelas dom mot den 23-årige Ludvikabo som misstänks för två våldtäkter, en i Gävle under november månad och ytterligare en mot en 92-årig kvinna boende i Töreboda kommun på självaste julaftonen. 23-åringen hävdar att båda kvinnorna varit med på att ha sex. Under fredagen hölls den sista rättegångsdagen i målet. Åklagaren har yrkat på sex års fängelse och en mindre sinnesundersökning har visat att 23-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

- Min klient är mycket besviken och mår inte alls bra. Han ifrågasätter hur den rättspsykiatriska undersökningen genomförts. Han menar det återges saker i den som han inte uppgivit, säger försvarsadvokaten Christin Hofbauer.

Försvaret yrkade på fredagen att en större sinnesundersökning skulle genomföras, men tingsrätten avslog denna begäran efter en kort överläggning. Därmed kan den åtalade dömas till fängelse.

Tingsrätten beslutade också att 23-åringen ska bli kvar i häktet men utan restriktioner.

Om två veckor meddelas dom mot den 23-årige Ludvikabo som misstänks för två våldtäkter, en i Gävle under november månad och ytterligare en mot en 92-årig kvinna boende i Töreboda kommun på självaste julaftonen. 23-åringen hävdar att båda kvinnorna varit med på att ha sex. Under fredagen hölls den sista rättegångsdagen i målet. Åklagaren har yrkat på sex års fängelse och en mindre sinnesundersökning har visat att 23-åringen inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

- Min klient är mycket besviken och mår inte alls bra. Han ifrågasätter hur den rättspsykiatriska undersökningen genomförts. Han menar det återges saker i den som han inte uppgivit, säger försvarsadvokaten Christin Hofbauer.

Försvaret yrkade på fredagen att en större sinnesundersökning skulle genomföras, men tingsrätten avslog denna begäran efter en kort överläggning. Därmed kan den åtalade dömas till fängelse.

Tingsrätten beslutade också att 23-åringen ska bli kvar i häktet men utan restriktioner.

  • Per Warvlin