03 mar 2014 14:14

23 jan 2015 14:19

Mannen testas mot olösta våldtäktsfall

På tisdagen inleds rättegången mot den 23-åring som misstänks ha våldtagit en 92-årig kvinna i Töreboda på julafton. Samtidigt utreder polisen nu om mannens dna kan kopplas till andra ouppklarade våldtäkter.

– Vi har ett ärende hos SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) men vi har inte fått någon spårträff ännu. Men sökningen är aktiverad så vi får avvakta om det kan dyka upp något, säger Lars Johansson vid länskriminalen till aftonbladet.se.

Mannen dömdes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna i Östersund redan som 15-åring. Han står nu även åtalad för en överfallsvåldtäkt i Gävle - samt för misstänkt utpressning och olaga hot - vid Falu tingsrätt.

– Vi har ett ärende hos SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) men vi har inte fått någon spårträff ännu. Men sökningen är aktiverad så vi får avvakta om det kan dyka upp något, säger Lars Johansson vid länskriminalen till aftonbladet.se.

Mannen dömdes för ett våldtäktsförsök mot en kvinna i Östersund redan som 15-åring. Han står nu även åtalad för en överfallsvåldtäkt i Gävle - samt för misstänkt utpressning och olaga hot - vid Falu tingsrätt.