20 feb 2014 10:22

23 jan 2015 14:19

Misstänkt för mord är inte allvarligt psykiskt sjuk

Den 27-årige Törebodabo, som är misstänkt för mord på 90-åriga Margareta ”Kickan” Fimmerstad i Månsarud, lider inte av en allvarlig psykisk störning. Det visar en större rättspsykiatrisk undersökning som kom in till Skaraborgs tingsrätt under torsdagen.

27-åringen, som nekat till brottet, kan därmed dömas till fängelse.

Det var vid fyratiden på torsdagsmorgonen den 10 oktober som polisen larmades till en gul villa med svart tak bredvid golfbanan i Månsarud. Huset var då övertänt, men en polisman lyckades hjälpa Lars Fimmerstad ut från övervåningen genom att ställa upp en stege mot husväggen.

Sonen hade brottats med gärningsmannen på övervåningen innan han flydde in i sovrummet och byggnaden tändes på. Han rispades även blodig med en glasbit på vänster arm.

– Jag fruktade för mitt liv, säger Lars Fimmerstad.

Polisen räddade 68-åringen ut från den brinnande bostaden, men hans mamma Margareta ”Kickan” Fimmerstad blev kvar efter ha blivit rånmördad.

Sedan tidigare har tingsrätten gjort klart att mannen kommer att dömas för mord, försök till mord, grovt rån, grov mordbrand, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till våld mot tjänsteman.

Törebodabon, som tidigare är ostraffad, har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Under flera år har 27-åringen haft ett LSS-boende. Sista rättegångsdagen genomförs måndagen den 24 februari.

Den 27-årige Törebodabo, som är misstänkt för mord på 90-åriga Margareta ”Kickan” Fimmerstad i Månsarud, lider inte av en allvarlig psykisk störning. Det visar en större rättspsykiatrisk undersökning som kom in till Skaraborgs tingsrätt under torsdagen.

27-åringen, som nekat till brottet, kan därmed dömas till fängelse.

Det var vid fyratiden på torsdagsmorgonen den 10 oktober som polisen larmades till en gul villa med svart tak bredvid golfbanan i Månsarud. Huset var då övertänt, men en polisman lyckades hjälpa Lars Fimmerstad ut från övervåningen genom att ställa upp en stege mot husväggen.

Sonen hade brottats med gärningsmannen på övervåningen innan han flydde in i sovrummet och byggnaden tändes på. Han rispades även blodig med en glasbit på vänster arm.

– Jag fruktade för mitt liv, säger Lars Fimmerstad.

Polisen räddade 68-åringen ut från den brinnande bostaden, men hans mamma Margareta ”Kickan” Fimmerstad blev kvar efter ha blivit rånmördad.

Sedan tidigare har tingsrätten gjort klart att mannen kommer att dömas för mord, försök till mord, grovt rån, grov mordbrand, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och försök till våld mot tjänsteman.

Törebodabon, som tidigare är ostraffad, har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Under flera år har 27-åringen haft ett LSS-boende. Sista rättegångsdagen genomförs måndagen den 24 februari.

  • PER WARVLIN