19 feb 2014 19:30

23 jan 2015 14:32

Jubileum med trollerishow och tårta

En påhittig nalle, de tre bockarna Bruse och ett saknat blått tygband. Det bjöds på sagor och trollerier när förskolan Tallkotten jubilerade.

På onsdagen var det ett enda långt kalas hela dagen för förskolan i Moholm. Det var ballonger högt och lågt, långbord och girlanger. Och förväntansfulla barn. Alla hade inte full koll på vem som firades:

– Det är jag, sa en liten tös som satt sig till bords för att invänta den speciella glasstårtan på hjul som personalen var i full färd med att förbereda.

Dagen inleddes med en spännande föreställning. Det var Maria Johansson, som själv jobbar på en förskola, som gästade Moholm med sin resväska och påhittige nalle. Showen var populär, det var inga problem att fånga barnens intresse. De skrattade, kom med förslag och pekade medan Maria bjöd på sagor och trollerier.

Nallen hamnade till slut i knät på ett av barnen i publiken och blev ordentligt ompysslad där.

Utökats

På Tallkotten finns i dag 60 inskrivna barn exklusive ortens asylbarn, berättade förskolechef Marianne Gerdin.

– Vi använder numera skolans lokaler för en grupp under dagen. Det är i praktiken fyra avdelningar i stället för tre; så många barn har vi i dag.

Förskolan har flera trotjänare. Men två i personalen har varit med från början – Maria Andersson och Monica Bergström. Då, för 30 år sedan, startade verksamheten i en villa, minns förskollärare Maria Andersson.

– I de här lokalerna har vi varit i 20 år.

Hon trivs med jobbet och har inga planer på att sadla om.

– Den stora förändringen i arbetet är att barnen har blivit så mycket mer medvetna och aktiva. Mer framåt. Vilket bara är positivt. De visar också mer känslor i dag. Hela registret.

– Det kan bli många roliga kommentarer som man kan leva länge på. Och visst har jag sett många barn växa upp. När de senare säger att de minns sin förskola med glädje så blir man väldigt glad, säger Maria Andersson.

På onsdagen var det ett enda långt kalas hela dagen för förskolan i Moholm. Det var ballonger högt och lågt, långbord och girlanger. Och förväntansfulla barn. Alla hade inte full koll på vem som firades:

– Det är jag, sa en liten tös som satt sig till bords för att invänta den speciella glasstårtan på hjul som personalen var i full färd med att förbereda.

Dagen inleddes med en spännande föreställning. Det var Maria Johansson, som själv jobbar på en förskola, som gästade Moholm med sin resväska och påhittige nalle. Showen var populär, det var inga problem att fånga barnens intresse. De skrattade, kom med förslag och pekade medan Maria bjöd på sagor och trollerier.

Nallen hamnade till slut i knät på ett av barnen i publiken och blev ordentligt ompysslad där.

Utökats

På Tallkotten finns i dag 60 inskrivna barn exklusive ortens asylbarn, berättade förskolechef Marianne Gerdin.

– Vi använder numera skolans lokaler för en grupp under dagen. Det är i praktiken fyra avdelningar i stället för tre; så många barn har vi i dag.

Förskolan har flera trotjänare. Men två i personalen har varit med från början – Maria Andersson och Monica Bergström. Då, för 30 år sedan, startade verksamheten i en villa, minns förskollärare Maria Andersson.

– I de här lokalerna har vi varit i 20 år.

Hon trivs med jobbet och har inga planer på att sadla om.

– Den stora förändringen i arbetet är att barnen har blivit så mycket mer medvetna och aktiva. Mer framåt. Vilket bara är positivt. De visar också mer känslor i dag. Hela registret.

– Det kan bli många roliga kommentarer som man kan leva länge på. Och visst har jag sett många barn växa upp. När de senare säger att de minns sin förskola med glädje så blir man väldigt glad, säger Maria Andersson.

  • Jenny Allvin