01 feb 2014 22:26

23 jan 2015 14:31

Rysligt spännande – men ingen final för Elisa

MALMÖ:

Åtta bidrag blev fem och sedan var det rysligt spännande vilka fyra av dem som skulle röstas vidare.
– Jag känner att jag darrar, sa Elisa Lindströms mamma Eva på plats i Malmö.
När tittarna hade sagt sitt stod det klart att favorittippade Yohio och debuterande Ellen Benediktson går direkt till final medan Linus Svenning och Helena Paparizou får prova på nytt i andra chansen.

– Jag ska ge allt vad jag har och göra mitt allra bästa och jag hoppas att ni kommer tycka om min låt lika mycket som jag gör!

Så löd dansbandssångerskan Elisa Lindströms hälsning till fansen, ett par timmar före framträdandet i Malmö arena. Bara att få vara en del av ”Mello-cirkusen” kändes stort för 22-åringen från Töreboda.

– Jag är så lycklig över att min dröm får gå i uppfyllelse att få stå på den här scenen i Melodifestivalen, skrev hon på sin Facebooksida under lördagen och i tv sa hon:

– Min starkaste känsla inför det här är glädjen.

På publikplats i arenan fanns delar av Team Elisa-kören, flera barndomsvänner och hela familjen Lindström. Glittriga Elisa-skyltar syntes också i tv-rutan.

Fanny Gustafson från Töreboda gav en rapport om stämningen, minuter före direktsändning:

– Röda och vita ballonger låg på varannan stol när vi kom och de på läktaren har fått blinkande brickor att ha på kläderna. Kul att se hur det fungerar på riktigt här på plats! Snart är det dags och publiken är förväntansfull!

Åtta artister utgjorde startfältet i den allra första deltävlingen i Melodifestivalen 2014. Bland de tävlande fanns flera debutanter.

Och det är alltså tittarna som bestämmer vilka som ska skickas vidare till finalen och andra chansen.

Elisa Lindström hoppades verkligen på den fartiga schlagerdängan ”Casanova”, skriven av Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren och Jimmy Jansson. Men de senaste åren har det varit svårt för schlagern som genre att hävda sig i Melodifestivalen. När publiken sagt sitt i den första omgången var det dock klart att Casanova hörde till de fem favoriterna. Sedan skulle dessa fem bidrag bantas ner till fyra, varav två skulle skickas vidare direkt till final.

– Nu är det såååå spännande. Jag känner att jag darrar, sa Elisas mamma Eva Lindström som följde tävlingen på plats.

När tittarrösterna återigen hade räknats kom beskedet att favorittippade stjärnskottet Yohio och debuterande Ellen Benediktson går direkt till final medan Linus Svenning och Helena Paparizou får prova på nytt i andra chansen.

– Nu gick luften ur, efter denna rysare. Men Elisa gjorde ett kanonframträdande. Slutresultatet blev lite annorlunda än vad vi och våra vänner hade räknat med, sa Eva Lindström.

De framträdde i Malmö arena: Yohio med ”To the End”, Mahan Moin ”Aleo”, Linus Svenning ”Bröder”, Elisa Lindström ”Casanova”, Alvaro Estrella ”Bedroom”, Ellen Benediktson ”Songbird”, Sylvester Schlegel ”Bygdens son” samt Helena Paparizou ”Survivor”.

Nästa deltävling går i Linköping den 8 februari.

Texten kommer att uppdateras under söndagen med intervjuer, bland annat med Elisa Lindström.

– Jag ska ge allt vad jag har och göra mitt allra bästa och jag hoppas att ni kommer tycka om min låt lika mycket som jag gör!

Så löd dansbandssångerskan Elisa Lindströms hälsning till fansen, ett par timmar före framträdandet i Malmö arena. Bara att få vara en del av ”Mello-cirkusen” kändes stort för 22-åringen från Töreboda.

– Jag är så lycklig över att min dröm får gå i uppfyllelse att få stå på den här scenen i Melodifestivalen, skrev hon på sin Facebooksida under lördagen och i tv sa hon:

– Min starkaste känsla inför det här är glädjen.

På publikplats i arenan fanns delar av Team Elisa-kören, flera barndomsvänner och hela familjen Lindström. Glittriga Elisa-skyltar syntes också i tv-rutan.

Fanny Gustafson från Töreboda gav en rapport om stämningen, minuter före direktsändning:

– Röda och vita ballonger låg på varannan stol när vi kom och de på läktaren har fått blinkande brickor att ha på kläderna. Kul att se hur det fungerar på riktigt här på plats! Snart är det dags och publiken är förväntansfull!

Åtta artister utgjorde startfältet i den allra första deltävlingen i Melodifestivalen 2014. Bland de tävlande fanns flera debutanter.

Och det är alltså tittarna som bestämmer vilka som ska skickas vidare till finalen och andra chansen.

Elisa Lindström hoppades verkligen på den fartiga schlagerdängan ”Casanova”, skriven av Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren och Jimmy Jansson. Men de senaste åren har det varit svårt för schlagern som genre att hävda sig i Melodifestivalen. När publiken sagt sitt i den första omgången var det dock klart att Casanova hörde till de fem favoriterna. Sedan skulle dessa fem bidrag bantas ner till fyra, varav två skulle skickas vidare direkt till final.

– Nu är det såååå spännande. Jag känner att jag darrar, sa Elisas mamma Eva Lindström som följde tävlingen på plats.

När tittarrösterna återigen hade räknats kom beskedet att favorittippade stjärnskottet Yohio och debuterande Ellen Benediktson går direkt till final medan Linus Svenning och Helena Paparizou får prova på nytt i andra chansen.

– Nu gick luften ur, efter denna rysare. Men Elisa gjorde ett kanonframträdande. Slutresultatet blev lite annorlunda än vad vi och våra vänner hade räknat med, sa Eva Lindström.

De framträdde i Malmö arena: Yohio med ”To the End”, Mahan Moin ”Aleo”, Linus Svenning ”Bröder”, Elisa Lindström ”Casanova”, Alvaro Estrella ”Bedroom”, Ellen Benediktson ”Songbird”, Sylvester Schlegel ”Bygdens son” samt Helena Paparizou ”Survivor”.

Nästa deltävling går i Linköping den 8 februari.

Texten kommer att uppdateras under söndagen med intervjuer, bland annat med Elisa Lindström.

  • Jenny Allvin