26 jan 2014 08:39

23 jan 2015 14:31

Kärlekstema lockade

FREDSBERG: Kyrkan fylldes när Stina avslutade sitt skolprojekt

Sällan har det väl varit så fullt med folk i Fredsbergs kyrka en lördagskväll. Vid Stina Lahrins kärlekskonsert fick extrastolar plockas fram.

– Härligt att titta ut över en fullsatt kyrka, sa prästen Ingemar Ekström när han hälsade publiken välkommen till gymnasieeleven Stina Lahrins konsert.

Det blev en ljus musikstund där temat var kärlek och vänskap. Stina presenterade låtarna men var noga med att ge åhörarna utrymme för egna tolkningar. Programmet inleddes med att Alma Lindström framförde ”Some die young” tillsammans med en ungdomskör från kyrkan. Därefter bjöds bland annat på ”Kärleksvisan”, ”Sister Act” och ”De hjältemodiga” med olika solister, uppbackade av musiker. Nils Mellenthin kompade dock sig själv i ”Who you are”.

Fick gissa

En höjdpunkt var brudklänningarna som Elin Fors, Emma Gustavsson, Sophia Nilsson, Ellen Henrysson, Sara Folkesson och Stina Lahrin visade upp. Det gällde för konsertbesökarna att para ihop klänningarna med rätt ägare och årtal. Den äldsta var från 1958 och bars när det begav sig av Marianne Torstensson. Och den yngsta från 2006 gifte sig Maria Krussgård Andersson i.

Överraskad

– Jag är överlycklig nu, utbrast Stina Lahrin när programmet avslutats med ”Shine down your light” och alla medverkande fått varsin röd ros, temat till ära.

Hon berättade att hon hade varit förvånansvärt lugn inför finalen på sitt skolprojekt. Nervositeten infann sig när hon kom in i kyrkan och såg allt folk.

– Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle komma så många.

160 programblad hade tryckts upp men det räckte inte på långa vägar.

– Härligt att titta ut över en fullsatt kyrka, sa prästen Ingemar Ekström när han hälsade publiken välkommen till gymnasieeleven Stina Lahrins konsert.

Det blev en ljus musikstund där temat var kärlek och vänskap. Stina presenterade låtarna men var noga med att ge åhörarna utrymme för egna tolkningar. Programmet inleddes med att Alma Lindström framförde ”Some die young” tillsammans med en ungdomskör från kyrkan. Därefter bjöds bland annat på ”Kärleksvisan”, ”Sister Act” och ”De hjältemodiga” med olika solister, uppbackade av musiker. Nils Mellenthin kompade dock sig själv i ”Who you are”.

Fick gissa

En höjdpunkt var brudklänningarna som Elin Fors, Emma Gustavsson, Sophia Nilsson, Ellen Henrysson, Sara Folkesson och Stina Lahrin visade upp. Det gällde för konsertbesökarna att para ihop klänningarna med rätt ägare och årtal. Den äldsta var från 1958 och bars när det begav sig av Marianne Torstensson. Och den yngsta från 2006 gifte sig Maria Krussgård Andersson i.

Överraskad

– Jag är överlycklig nu, utbrast Stina Lahrin när programmet avslutats med ”Shine down your light” och alla medverkande fått varsin röd ros, temat till ära.

Hon berättade att hon hade varit förvånansvärt lugn inför finalen på sitt skolprojekt. Nervositeten infann sig när hon kom in i kyrkan och såg allt folk.

– Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle komma så många.

160 programblad hade tryckts upp men det räckte inte på långa vägar.

  • Jenny Allvin