29 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Julklappshjälpen har dragit i gång

Två mammor har dragit igång Julklappshjälpen i Töreboda.
– Julen är härlig men också jobbig för de av oss som har det kämpigt ekonomiskt, säger Marianne Larsen.

Klädbytardagarna är en aktivitet som Catrine Hallerhed i Töreboda är med och ordnar sedan några år tillbaka. Nu har hon även dragit igång Julklappshjälpen tillsammans med Marianne Larsen. Denna gång är det dock inte begagnat som gäller.

– Nej, vi vill ge bort nya saker. Dels för att det är speciellt att få något nytt. Dels vill vi inte riskera att något barn får en trasig eller defekt julklapp, säger Marianne.

Främst pojkar

De bildade en Facebookgrupp och långt över 100 personer anmälde ganska snart sitt intresse.

– Vi tänkte att det kan bli hur stort eller hur litet som helst.

Mammorna samarbetar med familjecentralen Spindeln och socialtjänstens Flexus. Därigenom har man fått information om behovet. Drygt 40 barn är målgruppen och största åldersgruppen är 4-5-åringar, många är pojkar.

– Vi har uppmanat dem som vill hjälpa att komma med inslagna paket, märkta med den ålder paketet kan passa till. Och gärna också en notering om saken passar bäst till en pojke eller flicka eller om den passar båda.

Förutom paket samlar de in presentkort hos någon av Törebodas mataffärer för mat till julen. Insamlingen pågår fram till lucia och nu på söndag eftermiddag, vid julskyltningen, kommer Catrine och Marianne att finnas på Spindeln för att folk ska kunna komma dit och lämna grejer.

– Vi vet själva inte vilka barn som får paketen, detta sköter Spindeln om, säger Marianne som berättar att hon har haft rena julklappsverkstan hemma i Älgarås där döttrarna Sara och Nora har varit flitiga att slå in paket.

Klädbytardagarna är en aktivitet som Catrine Hallerhed i Töreboda är med och ordnar sedan några år tillbaka. Nu har hon även dragit igång Julklappshjälpen tillsammans med Marianne Larsen. Denna gång är det dock inte begagnat som gäller.

– Nej, vi vill ge bort nya saker. Dels för att det är speciellt att få något nytt. Dels vill vi inte riskera att något barn får en trasig eller defekt julklapp, säger Marianne.

Främst pojkar

De bildade en Facebookgrupp och långt över 100 personer anmälde ganska snart sitt intresse.

– Vi tänkte att det kan bli hur stort eller hur litet som helst.

Mammorna samarbetar med familjecentralen Spindeln och socialtjänstens Flexus. Därigenom har man fått information om behovet. Drygt 40 barn är målgruppen och största åldersgruppen är 4-5-åringar, många är pojkar.

– Vi har uppmanat dem som vill hjälpa att komma med inslagna paket, märkta med den ålder paketet kan passa till. Och gärna också en notering om saken passar bäst till en pojke eller flicka eller om den passar båda.

Förutom paket samlar de in presentkort hos någon av Törebodas mataffärer för mat till julen. Insamlingen pågår fram till lucia och nu på söndag eftermiddag, vid julskyltningen, kommer Catrine och Marianne att finnas på Spindeln för att folk ska kunna komma dit och lämna grejer.

– Vi vet själva inte vilka barn som får paketen, detta sköter Spindeln om, säger Marianne som berättar att hon har haft rena julklappsverkstan hemma i Älgarås där döttrarna Sara och Nora har varit flitiga att slå in paket.

  • Jenny Allvin