21 nov 2013 12:15

23 jan 2015 14:27

Nobelexperiment på friskola

FREDSBERG

I onsdags fick alla elever på Fredsbergs friskola ta del av Nobels hemliga väska. Det var personal från Balthazar i Skövde som var på besök på skolan och byggde upp en utställning om uppfinnaren och kemisten Alfred Nobel.

Eleverna fick lära sig om vetenskapsmannens liv och de fick även ta på sig skyddsrockar och laborera i ”Nobels laboratorium”. Resultatet blev ett hemligt recept på såpbubblor.

I onsdags fick alla elever på Fredsbergs friskola ta del av Nobels hemliga väska. Det var personal från Balthazar i Skövde som var på besök på skolan och byggde upp en utställning om uppfinnaren och kemisten Alfred Nobel.

Eleverna fick lära sig om vetenskapsmannens liv och de fick även ta på sig skyddsrockar och laborera i ”Nobels laboratorium”. Resultatet blev ett hemligt recept på såpbubblor.