16 nov 2013 11:49

23 jan 2015 14:27

Smakprov i dubbel bemärkelse

UTBILDNING: Öppet hus på Kanalskolan

Den som besökte Kanalskolans öppet hus behövde inte gå hungrig därifrån.

Det var ett smak- och doftrikt öppet hus på Kanalskolan under lördagsförmiddagen. Karin Johnson rullade köttbullar, med olika smaker, som sedan serverades till besökarna. Ryktet om köttbullarna spred sig genom huset och stundtals rådde trängsel på restaurangskolan, där det även fanns chans att testa sockervadd och bagerielevernas wienerbröd.

– Jag bor utanför Ulricehamn annars, men nu är jag inackorderad i Töreboda, berättade gymnasieeleven Emma Andersson som trivs på restaurang och livsmedel.

Emelie Nordqvist från Karlsborg vill bli konditor och hon kollade in Kanalskolan tillsammans med familjen. Bland annat följde mormor Maj Erlandsson med till Töreboda.

– Hon har lärt mig massor inom bakning, sa Emelie som tycker om att pyssla i köket.

Den nya utbildningen, hantverksprogrammet florist som blir förlagd till Sötåsen, presenterades i en utställning. Förutom alla blivande gymnasieelever och nyfikna vuxenstuderande hittade även några Törebodabor med yrkeslivet bakom sig till öppet hus denna dag.

Det var ett smak- och doftrikt öppet hus på Kanalskolan under lördagsförmiddagen. Karin Johnson rullade köttbullar, med olika smaker, som sedan serverades till besökarna. Ryktet om köttbullarna spred sig genom huset och stundtals rådde trängsel på restaurangskolan, där det även fanns chans att testa sockervadd och bagerielevernas wienerbröd.

– Jag bor utanför Ulricehamn annars, men nu är jag inackorderad i Töreboda, berättade gymnasieeleven Emma Andersson som trivs på restaurang och livsmedel.

Emelie Nordqvist från Karlsborg vill bli konditor och hon kollade in Kanalskolan tillsammans med familjen. Bland annat följde mormor Maj Erlandsson med till Töreboda.

– Hon har lärt mig massor inom bakning, sa Emelie som tycker om att pyssla i köket.

Den nya utbildningen, hantverksprogrammet florist som blir förlagd till Sötåsen, presenterades i en utställning. Förutom alla blivande gymnasieelever och nyfikna vuxenstuderande hittade även några Törebodabor med yrkeslivet bakom sig till öppet hus denna dag.

  • Jenny Allvin