05 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Törebodakör i Göteborgs konserthus

GÖTEBORG

Minns du Cecilia, Mrs Robinson och The Boxer? Den 10 november ges Simon & Garfunkels sånger i en konsert med över 300 körsångare. Däribland finns Da Capo-kören från Töreboda.

I augusti förra året fick sångaren och låtskrivaren Paul Simon det svenska Polarpriset – musikvärldens motsvarighet till Nobelpriset. Samtidigt gav sig körer i Västsverige i kast med hans sånger från tiden med Simon & Garfunkel.Det är musikerna och pedagogerna Fredrik Berglund och Simon Ljungman som har arrangerat tolv av låtarna för kör. De har sedan funnits med i repetitionsarbetet, som bland annat har skett i Töreboda.

Tidigare i höst gav Da Capo-kören konsert på hemmaplan, i Töreboda teater.

Som mäktig avslutning kommer nu denna storkörskonsert, där drygt 300 körsångare står på samma scen, tillsammans med Fredrik Berglund, Simon Ljungman, Anna Lund och Patrik Wingård. Platsen är Göteborgs konserthus.

Körprojektet The Boxer arrangeras av Kultur i Väst.

I augusti förra året fick sångaren och låtskrivaren Paul Simon det svenska Polarpriset – musikvärldens motsvarighet till Nobelpriset. Samtidigt gav sig körer i Västsverige i kast med hans sånger från tiden med Simon & Garfunkel.Det är musikerna och pedagogerna Fredrik Berglund och Simon Ljungman som har arrangerat tolv av låtarna för kör. De har sedan funnits med i repetitionsarbetet, som bland annat har skett i Töreboda.

Tidigare i höst gav Da Capo-kören konsert på hemmaplan, i Töreboda teater.

Som mäktig avslutning kommer nu denna storkörskonsert, där drygt 300 körsångare står på samma scen, tillsammans med Fredrik Berglund, Simon Ljungman, Anna Lund och Patrik Wingård. Platsen är Göteborgs konserthus.

Körprojektet The Boxer arrangeras av Kultur i Väst.

  • Jenny Allvin