18 apr 2016 13:17

18 apr 2016 13:18

Mehmet Kaplan avgår

POLITIK

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) avgår, det meddelade statsminister Stefan Löfven på en presskonferens på SVT klockan 12.30.

– Jag har idag fått Mehmet Kaplans begäran om entledigande som statsråd, säger statsminister Stefan Löfven när han inledde presskonferensen.

Och fortsätter:

– Jag har beviljat begäran.

Statsminister Löfven säger att han delar Kaplans bedömning att debatten om hans kontakter gör det svårt för honom att sköta sitt arbete som bostadsminister, men att Kaplan gjort ett bra arbete som bostadsminister. Det skriver TT.

"Som kollegor till Mehmet Kaplan har vi på nära håll i många år sett hur han har kämpat outtröttligt för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog. Mehmet har både förmågan och modet att ta denna dialog till några av de arenor där det behövs som allra mest. Denna typ av mod är lika viktig för vårt samhälle som den är provocerande för vissa", skriver Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson i ett skriftligt uttalande.

– Jag tar avstånd från alla former av extremism, säger Mehmet Kaplan, när han meddelade sig om sitt avsked.

 

– Jag har idag fått Mehmet Kaplans begäran om entledigande som statsråd, säger statsminister Stefan Löfven när han inledde presskonferensen.

Och fortsätter:

– Jag har beviljat begäran.

Statsminister Löfven säger att han delar Kaplans bedömning att debatten om hans kontakter gör det svårt för honom att sköta sitt arbete som bostadsminister, men att Kaplan gjort ett bra arbete som bostadsminister. Det skriver TT.

"Som kollegor till Mehmet Kaplan har vi på nära håll i många år sett hur han har kämpat outtröttligt för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog. Mehmet har både förmågan och modet att ta denna dialog till några av de arenor där det behövs som allra mest. Denna typ av mod är lika viktig för vårt samhälle som den är provocerande för vissa", skriver Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson i ett skriftligt uttalande.

– Jag tar avstånd från alla former av extremism, säger Mehmet Kaplan, när han meddelade sig om sitt avsked.