02 mar 2016 22:45

03 mar 2016 11:27

Kronprinsessparet har fått en son

SVERIGE/VÄRLDEN

Kronprinsessparet har fått en son. Det bekräftade Prins Daniel vid en pressträff på onsdagskvällen för ett samlat massmediaeuppbåd vid Karolinska sjukhuset i Stockholm. Nu är det också klart att prinsen ska heta Oscar Carl Olof. Tilltalsnamnet blir Oscar och hans titel hertig av Skåne.

Barnet föddes klockan 20.28 på onsdagskvällen.

– I kväll tjugo tjugo i åtta föddes en 3655 gram och 52 centimerer lång liten pojke, säger Prins Daniel.

Det nyfödda barnet hamnar högt upp i tronföljden, som trea efter mamma kronprinsessan Victoria och storasyster prinsessan Estelle.

– Det betyder ju inte så mycket i och för sig, för det kommer ju att bli Estelle som blir drottning av Sverige. Så det blir ingen egentlig förändring när storasyster står före i kön, säger hovexperten Sten Hedman till nyhetsbyrån TT.

 

Barnet föddes klockan 20.28 på onsdagskvällen.

– I kväll tjugo tjugo i åtta föddes en 3655 gram och 52 centimerer lång liten pojke, säger Prins Daniel.

Det nyfödda barnet hamnar högt upp i tronföljden, som trea efter mamma kronprinsessan Victoria och storasyster prinsessan Estelle.

– Det betyder ju inte så mycket i och för sig, för det kommer ju att bli Estelle som blir drottning av Sverige. Så det blir ingen egentlig förändring när storasyster står före i kön, säger hovexperten Sten Hedman till nyhetsbyrån TT.