12 jul 2018 19:53

12 jul 2018 19:54

Elsa avgjorde EM-kvarten

GOLF: Lag-EM i Kungsbacka

Sverige är klart för semifinal vid lag-EM för flickor i Kungsbacka.
Mariestadstjejen Elsa Svensson var verkligen i hetluften.
– Elsa låg under med tre poäng i matchspelet, men vände och avgjorde matchen för oss, säger en mycket nöjd coach Carl Gustavsson efter segersiffrorna 4.5–2.5.

Efter två inledande dagar på EM på Forsgårdens GK placerade sig det svenska laget som trea bakom Italien och Spanien. De åtta bästa lagen gick vidare till matchspel och foursome som följer i kvart, semi och final.

Sverige mötte Danmark under torsdagen och skaffade sig ledning 2–0 efter parspelet foursome. Elsa Svensson såg förmiddagens spel från sidan, men bidrog ordentligt efter lunch då det skulle spelas fem singelmatcher mot danskorna.

– Det var skönt att ha med sig 2–0 och ett övertag. Sedan blev det lite mer kämpa hela tiden, säger Carl Gustavsson.

Sverige fick ett övertag i matchspelet och hade ledningen. Men det darrade på sina håll. Elsa Svensson hamnade i underläge med tre poäng mot Emma-Sofie Larsen. Ett sånt underläge är mycket svårt att vända.

– Men Elsa vann hål tio och elva. Dessutom vann hon 16 och 17 och då var matchen avgjord med ett hål kvar. Alla spelare var på väg mot 18:e när det var klart. En riktigt bra dag, säger den svenske coachen.

Svenska singelsegrar tog även Andrea Lignell Grimberg medan Ester Fagersten delade sin match.

– Att få avgöra känns helt sjukt. Jag är jättetaggad och lite nervös inför semin, säger Elsa i ett pressmeddelande.

Under fredagen spelar Sverige semifinal mot Spanien. Italien ställs mot Tjeckien. De fyra främsta från slagspelskvalet gör därmed upp om medaljerna.

På lördag avslutas EM med antingen finalmatch eller bronsmatch.

Efter två inledande dagar på EM på Forsgårdens GK placerade sig det svenska laget som trea bakom Italien och Spanien. De åtta bästa lagen gick vidare till matchspel och foursome som följer i kvart, semi och final.

Sverige mötte Danmark under torsdagen och skaffade sig ledning 2–0 efter parspelet foursome. Elsa Svensson såg förmiddagens spel från sidan, men bidrog ordentligt efter lunch då det skulle spelas fem singelmatcher mot danskorna.

– Det var skönt att ha med sig 2–0 och ett övertag. Sedan blev det lite mer kämpa hela tiden, säger Carl Gustavsson.

Sverige fick ett övertag i matchspelet och hade ledningen. Men det darrade på sina håll. Elsa Svensson hamnade i underläge med tre poäng mot Emma-Sofie Larsen. Ett sånt underläge är mycket svårt att vända.

– Men Elsa vann hål tio och elva. Dessutom vann hon 16 och 17 och då var matchen avgjord med ett hål kvar. Alla spelare var på väg mot 18:e när det var klart. En riktigt bra dag, säger den svenske coachen.

Svenska singelsegrar tog även Andrea Lignell Grimberg medan Ester Fagersten delade sin match.

– Att få avgöra känns helt sjukt. Jag är jättetaggad och lite nervös inför semin, säger Elsa i ett pressmeddelande.

Under fredagen spelar Sverige semifinal mot Spanien. Italien ställs mot Tjeckien. De fyra främsta från slagspelskvalet gör därmed upp om medaljerna.

På lördag avslutas EM med antingen finalmatch eller bronsmatch.