14 jun 2018 11:35

14 jun 2018 11:35

Vätternrundan körs med lokala inslag

CYKEL

Cykelveckan kring Vättern är i gång och under fredagen är det dags för det klassiska loppet över 30 mil att starta.

Loppet har arrangerats sedan 1966 och kan sägas vara juvelen bland alla varianter av Vättern-lopp som arrangeras. Halvvättern, Tjejvättern, MTB-vättern och Minivättern har genomförts och de loppen har genom åren bidragit till en utökning av arrangemanget.

Några av cyklisterna från Mariestad och Mariestadcyklisten som startar är David Bobeck, Peder Eriksson, Marcus Funke, Robert Funke, Henrik Gustavsson, Mikael Johansson, Edvard Larsson, Ola Sanfredsson, Mikael Söderman, Daniel Andoff, Johan Bengtsson och Jakob Boije.

Loppet har arrangerats sedan 1966 och kan sägas vara juvelen bland alla varianter av Vättern-lopp som arrangeras. Halvvättern, Tjejvättern, MTB-vättern och Minivättern har genomförts och de loppen har genom åren bidragit till en utökning av arrangemanget.

Några av cyklisterna från Mariestad och Mariestadcyklisten som startar är David Bobeck, Peder Eriksson, Marcus Funke, Robert Funke, Henrik Gustavsson, Mikael Johansson, Edvard Larsson, Ola Sanfredsson, Mikael Söderman, Daniel Andoff, Johan Bengtsson och Jakob Boije.