14 jun 2018 09:01

14 jun 2018 09:01

Fint besök på Bångahagen

ENDURO: Klubbmästerskap

13 förare kom till start Mariestads EK och Töreboda MK höll sina andra deltävlingar i KM på Bångahagen i Mariestad.

Förhandstipset var en fight mellan Ludvig Pettersson och Rickard Andrén. Fighten dem emellan kvarstod, men då fjolårets junior-SM-vinnare Anton Sandstedt från Tibro hade hittat upp till Bångabanan blev han den självklara favoriten till slutsegern.

Tävlingsledaren Jan Andersson hade även denna gång ”lurat till det” lite på de två proven som skulle köras. Förarna skulle genomföra dessa fem gånger var på en maxtid av 1 timma och 40 minuter.

Även om Ludvig Pettersson vann den första sträckan så var Anton Sandstedt tämligen överlägsen över de 10 proven och vann till slut med 3,37 över Rickard Andrén. Andrén svarade för en stark forcering på de sista proven och passerade Ludvig med 10,4 sekunder.

I mästerskapet (förare med tävlingslicens i MEK) tog Rickard full pott med Alfred Akersten och Roger Karlsson placeringarna bakom.

Samtidigt körde Töreboda MK sin andra deltävling i sitt klubbmästerskap. Tyvärr kom det endast tre förare till start. Vann gjorde Andreas Remfeldt med Mikael Persson som tvåa. Jan-Olof Wallskog bröt tävlingen efter två prov.

Förhandstipset var en fight mellan Ludvig Pettersson och Rickard Andrén. Fighten dem emellan kvarstod, men då fjolårets junior-SM-vinnare Anton Sandstedt från Tibro hade hittat upp till Bångabanan blev han den självklara favoriten till slutsegern.

Tävlingsledaren Jan Andersson hade även denna gång ”lurat till det” lite på de två proven som skulle köras. Förarna skulle genomföra dessa fem gånger var på en maxtid av 1 timma och 40 minuter.

Även om Ludvig Pettersson vann den första sträckan så var Anton Sandstedt tämligen överlägsen över de 10 proven och vann till slut med 3,37 över Rickard Andrén. Andrén svarade för en stark forcering på de sista proven och passerade Ludvig med 10,4 sekunder.

I mästerskapet (förare med tävlingslicens i MEK) tog Rickard full pott med Alfred Akersten och Roger Karlsson placeringarna bakom.

Samtidigt körde Töreboda MK sin andra deltävling i sitt klubbmästerskap. Tyvärr kom det endast tre förare till start. Vann gjorde Andreas Remfeldt med Mikael Persson som tvåa. Jan-Olof Wallskog bröt tävlingen efter två prov.