14 apr 2018 15:47

14 apr 2018 15:47

Trubbigt IFK föll i premiären

FOTBOLL: "Vi förlorade inte mot ett bättre lag, utan mot ett hetare lag"

IFK Mariestad skapade inte en enda het målchans i premiärmatchen mot Ekedalen.
– Vi förlorade inte mot ett bättre lag, utan mot ett hetare lag, säger tränaren Henrik Josefsson efter 0–2-förlusten.

Ekedalens vinst var rättvis. Det var gästerna som hade mest boll, fyndigast kombinationer i anfallsspelet och flest målchanser. IFK Mariestad blev förvisso bättre ju längre matchen gick, men präglades av ett stillastående spel där man sällan var först på bollen.

Dock så var båda målen slumpartade. Först slog duktige forwarden Emil Sand en hörna direkt i mål redan efter tre minuter. I inledningen av andra halvlek kom 0–2 i form av ett självmål där kommunikationen brast mellan IFK:s försvarare Jimmy Hermansson och målvakten Henrik Björk. Ett misslyckat inlägg gick via Hermansson in i egen bur.

Ett längre referat kommer senare under helgen.

Ekedalens vinst var rättvis. Det var gästerna som hade mest boll, fyndigast kombinationer i anfallsspelet och flest målchanser. IFK Mariestad blev förvisso bättre ju längre matchen gick, men präglades av ett stillastående spel där man sällan var först på bollen.

Dock så var båda målen slumpartade. Först slog duktige forwarden Emil Sand en hörna direkt i mål redan efter tre minuter. I inledningen av andra halvlek kom 0–2 i form av ett självmål där kommunikationen brast mellan IFK:s försvarare Jimmy Hermansson och målvakten Henrik Björk. Ett misslyckat inlägg gick via Hermansson in i egen bur.

Ett längre referat kommer senare under helgen.