14 nov 2017 13:57

14 nov 2017 16:11

Många fina resultat för Mariestads KK

KONSTÅKNING: Skärgårdspiruetten och Hammarötrofén

Det var en intensiv tävlingshelg som passerade för flera tjejer i Mariestads konståkningsklubb. Samtliga av klubbens A- och B-åkare var i gång i antingen Karlskrona eller Skoghall.

I Blekinge och Karlskrona befann sig Olivia Modig och Minny Persson för att delta i elitserietävlingen Skärgårdspiruetten. För Persson, som har ett år kvar innan hon kommer upp i Ungdom 13, var det debut i elitseriesammanhang via en utmanarplats.

Debuten blev minst sagt lyckad då hon bland de 25 åkarna placerade sig på en femteplats. Prestationen innebar personbästa i såväl det korta som det fria programmet med en totalpoäng på 73,48.

Även Olivia Modig presterade personbästa. Hon slutade tvåa efter att ha varit i ledning inför det fria programmet, men där fått se sig passerad med en ynka poäng. För Modigs del väntar nu bland annat SM i Skellefteå i mitten av december.

Tredje raka segern

Även på Hammarötrofén i Skoghall fanns det MKK:are. Först ut där var Alva Selander och Sarah Johansson i klassen Minior B. Bäst gick det för Selander som fortsätter visa prov på storform, då hon för tredje gången i rad, klev upp överst på podiet. Sarah Johansson gjorde också ett fint program och placerade sig på elfteplats.

I klassen Ungdom 13 B gjorde Tuva Zachrisson säsongsdebut och kom tolva av 35 åkare.

Två till på pallen

Även MKK:s junior A-åkare var i Skoghall för att få ännu en tävling i benen. Även där åkte en Mariestadsbo hem med segern. Saga Holmberg gjorde personbästa i såväl det korta som det fria programmet och vann på 97,31 poäng. Ellen Salomonsson slutade tvåa i samma klass medan Ofelia Eilertz hamnade precis utanför pallen med sin fjärdeplats.

I Blekinge och Karlskrona befann sig Olivia Modig och Minny Persson för att delta i elitserietävlingen Skärgårdspiruetten. För Persson, som har ett år kvar innan hon kommer upp i Ungdom 13, var det debut i elitseriesammanhang via en utmanarplats.

Debuten blev minst sagt lyckad då hon bland de 25 åkarna placerade sig på en femteplats. Prestationen innebar personbästa i såväl det korta som det fria programmet med en totalpoäng på 73,48.

Även Olivia Modig presterade personbästa. Hon slutade tvåa efter att ha varit i ledning inför det fria programmet, men där fått se sig passerad med en ynka poäng. För Modigs del väntar nu bland annat SM i Skellefteå i mitten av december.

Tredje raka segern

Även på Hammarötrofén i Skoghall fanns det MKK:are. Först ut där var Alva Selander och Sarah Johansson i klassen Minior B. Bäst gick det för Selander som fortsätter visa prov på storform, då hon för tredje gången i rad, klev upp överst på podiet. Sarah Johansson gjorde också ett fint program och placerade sig på elfteplats.

I klassen Ungdom 13 B gjorde Tuva Zachrisson säsongsdebut och kom tolva av 35 åkare.

Två till på pallen

Även MKK:s junior A-åkare var i Skoghall för att få ännu en tävling i benen. Även där åkte en Mariestadsbo hem med segern. Saga Holmberg gjorde personbästa i såväl det korta som det fria programmet och vann på 97,31 poäng. Ellen Salomonsson slutade tvåa i samma klass medan Ofelia Eilertz hamnade precis utanför pallen med sin fjärdeplats.