13 nov 2017 18:21

13 nov 2017 18:21

Ingen repris för veteranerna

INNEBANDY: Prague Masters

Lockeruds veteraner kunde inte återupprepa förra årets triumf. När Prague Masters avgjordes i helgen åkte laget ut i åttondelsfinal.
– Vi var sämre tränade i år, men vi borde ändå gått längre, säger Håkan Svensson.

Förra året blev man inför turneringen utsedda till favoriter av arrangören. Det hela slutade också som tjeckerna hade tippat och Lockerud plockade hem bucklan på sitt första försök. Det trots att Mariestadslaget var bland de äldre i startfältet.

Samma gäng, fast ett år äldre, åkte i år ner för att försvara titeln, men segerjublet uteblev den här gången.

– Det var bättre klass på lagen som var med i år, men vi kom inte alls upp i nivå i åttondelen. De vi åkte ut mot var nog det sämsta laget vi mötte under turneringen, men det är väldigt känsligt att hamna i underläge när matcherna är två gånger femton minuter.

Annars inledde laget turneringen med gruppseger via två vinster och en oavgjord. I sextondelsfinalen slog man sedan det norska laget Sagene Legends, som bestod av före detta elitspelare, med 2–1.

Men mot Hattrick Brno tog det stopp, tjeckerna vann med 3–1.

– Vi hade för dålig inställning och underskattade väl dem lite, det är små marginaler som avgör. Det får bli revansch nästa år. Alla är väl mer eller mindre överens om att åka ner 2018 igen, men då har vi lovat varandra att träna mer, avslutar Svensson.

Förra året blev man inför turneringen utsedda till favoriter av arrangören. Det hela slutade också som tjeckerna hade tippat och Lockerud plockade hem bucklan på sitt första försök. Det trots att Mariestadslaget var bland de äldre i startfältet.

Samma gäng, fast ett år äldre, åkte i år ner för att försvara titeln, men segerjublet uteblev den här gången.

– Det var bättre klass på lagen som var med i år, men vi kom inte alls upp i nivå i åttondelen. De vi åkte ut mot var nog det sämsta laget vi mötte under turneringen, men det är väldigt känsligt att hamna i underläge när matcherna är två gånger femton minuter.

Annars inledde laget turneringen med gruppseger via två vinster och en oavgjord. I sextondelsfinalen slog man sedan det norska laget Sagene Legends, som bestod av före detta elitspelare, med 2–1.

Men mot Hattrick Brno tog det stopp, tjeckerna vann med 3–1.

– Vi hade för dålig inställning och underskattade väl dem lite, det är små marginaler som avgör. Det får bli revansch nästa år. Alla är väl mer eller mindre överens om att åka ner 2018 igen, men då har vi lovat varandra att träna mer, avslutar Svensson.

  • Erik Wallskog