02 okt 2017 21:03

02 okt 2017 21:03

Jimmy säkrade silvret i Arvika

CROSSKART: Sprintcupen & Svenska cupen

Under söndagen säkrade Mariestadssonen Jimmy Karlsson silver i Sprintcupen i crosskartens så kallade värstingklass, 650 kubik.

Efter de tre föregående deltävlingarna låg han på en andraplats i sammandraget efter MK Kopparbergs Mattias Andersson. Detta efter att Jimmy Karlsson placerat sig tvåa, etta och fyra i de rejsen.

I och med en tredjeplats i helgens final i Arvika säkrades silvermedaljen.

– Det kändes kul att få en bra totalplacering. Det var första året i klassen och vi har haft lite problem med att få det tekniska att fungera. Men i Sprintcupen kunde jag köra för fullt i alla deltävlingar, sa Jimmy Karlsson.

Även på lördagen kördes det final, då i Svenska cupen.

Även där fajtades Jimmy om topplaceringar. Dagen inleddes med en andraplats som följdes upp med en heatseger. Sista heatet slutade efter lite närkontakt med en fjärdeplats och han blev förste förare att missa A-final.

I B-finalen blev han tvåa efter serieledaren och kom upp till A-final. Där gick tyvärr motorn ”i källaren” på grund av för lågt startvarv och han var sist av startplattan.

Trots hög fart och full laddning kunde han inte göra mycket från sin position längst bak i fältet. Därmed fick Karlsson nöja sig med en niondeplats i tävlingen bland de 21 startande. I och med det så säkrade han också sin sjätteplacering i Svenska cupen.

– En toppenhelg rakt igenom. Lite synd att det inte blev något bättre av A-finalen. Men en dålig start var tyvärr ett misstag för mycket. Men jag slog dem jag behövde slå för att säkra min totalplacering och det gjorde mig nöjd.

Det här var sista tävlingshelgen för i år och redan nu börjar Jimmy Karlsson arbetet inför nästa säsong.

– Det har varit ett bra inkörningsår och det är mycket man ska få att fungera förutom själva körningen. Det är alltifrån motormappning till stötdämpare och ekonomi, mycket ska klaffa. Det är viktigt att ha bra folk runt omkring sig, man klarar inte allt själv, avslutade Mariestadsföraren.

Efter de tre föregående deltävlingarna låg han på en andraplats i sammandraget efter MK Kopparbergs Mattias Andersson. Detta efter att Jimmy Karlsson placerat sig tvåa, etta och fyra i de rejsen.

I och med en tredjeplats i helgens final i Arvika säkrades silvermedaljen.

– Det kändes kul att få en bra totalplacering. Det var första året i klassen och vi har haft lite problem med att få det tekniska att fungera. Men i Sprintcupen kunde jag köra för fullt i alla deltävlingar, sa Jimmy Karlsson.

Även på lördagen kördes det final, då i Svenska cupen.

Även där fajtades Jimmy om topplaceringar. Dagen inleddes med en andraplats som följdes upp med en heatseger. Sista heatet slutade efter lite närkontakt med en fjärdeplats och han blev förste förare att missa A-final.

I B-finalen blev han tvåa efter serieledaren och kom upp till A-final. Där gick tyvärr motorn ”i källaren” på grund av för lågt startvarv och han var sist av startplattan.

Trots hög fart och full laddning kunde han inte göra mycket från sin position längst bak i fältet. Därmed fick Karlsson nöja sig med en niondeplats i tävlingen bland de 21 startande. I och med det så säkrade han också sin sjätteplacering i Svenska cupen.

– En toppenhelg rakt igenom. Lite synd att det inte blev något bättre av A-finalen. Men en dålig start var tyvärr ett misstag för mycket. Men jag slog dem jag behövde slå för att säkra min totalplacering och det gjorde mig nöjd.

Det här var sista tävlingshelgen för i år och redan nu börjar Jimmy Karlsson arbetet inför nästa säsong.

– Det har varit ett bra inkörningsår och det är mycket man ska få att fungera förutom själva körningen. Det är alltifrån motormappning till stötdämpare och ekonomi, mycket ska klaffa. Det är viktigt att ha bra folk runt omkring sig, man klarar inte allt själv, avslutade Mariestadsföraren.