17 jul 2017 20:09

17 jul 2017 21:08

Dubbla brons för Ida Lövgren

SIMNING: Sum-Sim

Ida Lövgren var inte helt nöjd med sin egen insats vid JSM i början av månaden.
På Sum-Sim förra veckan fick hon revansch. Resultatet blev två stafettbrons.

Den Mariestadsbördiga simmaren, som tävlar för Skövde SS, deltog i flera grenar vid det svenska ungdomsmästerskapet, Sum-Sim i Malmö. Bäst gick det i F16/17-lagkapperna, 4x100 och 4x200 meter frisim, där Ida simmade i Skövde-laget som tog brons på båda distanserna.

– I 4x200 meter frisim simmade jag på personbästa. Det kändes bra och jag fick till det som saknades i JSM i Borås. Även om jag inte hade så stora förväntningar så var jag inte helt nöjd med min teknik där, nu fick jag till det bra, säger Ida.

Den intensiva tävlingsveckan avslutades med ytterligare en lagmedalj.

– I 4x100 meter frisim klarade jag inte riktigt att simma lika bra, jag var lite trött efter alla starter. Men jag är nöjd med att vi klarade tredjeplatsen.

Totalt blev det nio medaljer för Skövdeklubben i Malmö. Fyra av dem kom i lagkapper, vilket vittnar om att Skövde har många duktiga simmare på tjejsidan.

– Vi har väldigt bra bredd på hög nivå. Vi har en enorm laganda. Det var så förra året och i år var det samma sak. Alla simmar under personligt rekord när det gäller lag och det är väldigt glädjande, konstaterar tränaren Tamas Fekete.

Finalplats

Bland Idas individuella starter blev det bästa resultatet en finalplats och slutligen en åttondeplats i 200 meter fjärilsim.

– Jag hade målet att ta mig till final där och det gjorde jag också. Däremot var jag inte lika nöjd med 100 meter frisim där jag inte lyckades ta mig till final, det hade jag hoppats på. Jag gjorde flera starter, men är mest nöjd med finalen i 200 meter fjäril, säger Ida.

Mariestadstjejen Malin Vestman fanns också på plats i Malmö och representerade Skövdeklubben. Malins bästa resultat i F15 var i 100 och 200 meter bröstsim där hon kvalificerade sig till final på båda distanserna. I 100 meter slutade Malin på en sjundeplats och i 200 meter blev hon åtta.

Mariestads simsällskap hade en representant kvalad till Sum-Sim genom Ebba Olsson som deltog i flera distanser, men utan att knipa någon finalplats i den hårda konkurrensen.

Den Mariestadsbördiga simmaren, som tävlar för Skövde SS, deltog i flera grenar vid det svenska ungdomsmästerskapet, Sum-Sim i Malmö. Bäst gick det i F16/17-lagkapperna, 4x100 och 4x200 meter frisim, där Ida simmade i Skövde-laget som tog brons på båda distanserna.

– I 4x200 meter frisim simmade jag på personbästa. Det kändes bra och jag fick till det som saknades i JSM i Borås. Även om jag inte hade så stora förväntningar så var jag inte helt nöjd med min teknik där, nu fick jag till det bra, säger Ida.

Den intensiva tävlingsveckan avslutades med ytterligare en lagmedalj.

– I 4x100 meter frisim klarade jag inte riktigt att simma lika bra, jag var lite trött efter alla starter. Men jag är nöjd med att vi klarade tredjeplatsen.

Totalt blev det nio medaljer för Skövdeklubben i Malmö. Fyra av dem kom i lagkapper, vilket vittnar om att Skövde har många duktiga simmare på tjejsidan.

– Vi har väldigt bra bredd på hög nivå. Vi har en enorm laganda. Det var så förra året och i år var det samma sak. Alla simmar under personligt rekord när det gäller lag och det är väldigt glädjande, konstaterar tränaren Tamas Fekete.

Finalplats

Bland Idas individuella starter blev det bästa resultatet en finalplats och slutligen en åttondeplats i 200 meter fjärilsim.

– Jag hade målet att ta mig till final där och det gjorde jag också. Däremot var jag inte lika nöjd med 100 meter frisim där jag inte lyckades ta mig till final, det hade jag hoppats på. Jag gjorde flera starter, men är mest nöjd med finalen i 200 meter fjäril, säger Ida.

Mariestadstjejen Malin Vestman fanns också på plats i Malmö och representerade Skövdeklubben. Malins bästa resultat i F15 var i 100 och 200 meter bröstsim där hon kvalificerade sig till final på båda distanserna. I 100 meter slutade Malin på en sjundeplats och i 200 meter blev hon åtta.

Mariestads simsällskap hade en representant kvalad till Sum-Sim genom Ebba Olsson som deltog i flera distanser, men utan att knipa någon finalplats i den hårda konkurrensen.

  • Johanna Drath