18 maj 2017 22:44

19 maj 2017 06:18

Semifinal nästa för Strålmans Tre Kronor

ISHOCKEY: Mycket istid i segermatchen mot Schweiz

Via 3–1 mot Schweiz säkrade Sverige och Anton Strålman en plats i VM-semifinal.
Strålman fick tillsammans med backkollegan Victor Hedman som vanligt stort förtroende och hade mycket istid på slutet när Schweiz tryckte på.

Efter gruppspelet i Köln fick Sverige bege sig till Paris för att spela kvartsfinalen mot Schweiz, men efter seger för Tre Kronor blir det att åka tillbaka till Tyskland där det väntar semifinal mot Finland i Lanxess Arena.

Tre Kronor fick en fin start när Nicklas Bäckström satte 1–0 efter drygt fyra minuter, men Schweiz kvitterade före den första periodpausen. I den andra perioden hade Sverige bekymmer mot det schweiziska laget, men William Nylander kunde kontra in viktiga 2–1 och i den tredje perioden satte Alexander Edler 3–1 till Sverige.

Schweiz hade chanser att reducera i den sista perioden och fick pucken i mål vid ett tillfälle, men då hade domaren redan blåst för blockering.

Strålman drar ett stort lass i det svenska laget och var tillsammans med Hedman den som spelade klart mest i Tre Kronor. Hedman kom upp i nästan 25 minuters istid medan Strålman hade strax under 24 minuter på 29 byten.

Under slutminuterna när Schweiz gick för en reducering spelade duon mer eller mindre hela tiden och såg till så att det inte blev mer än ett schweiziskt mål bakom Henrik Lundqvist i det svenska målet.

Semifinalen mot Finland spelas på lördag. I den andra semifinalen spelar Kanada mot Ryssland.

Efter gruppspelet i Köln fick Sverige bege sig till Paris för att spela kvartsfinalen mot Schweiz, men efter seger för Tre Kronor blir det att åka tillbaka till Tyskland där det väntar semifinal mot Finland i Lanxess Arena.

Tre Kronor fick en fin start när Nicklas Bäckström satte 1–0 efter drygt fyra minuter, men Schweiz kvitterade före den första periodpausen. I den andra perioden hade Sverige bekymmer mot det schweiziska laget, men William Nylander kunde kontra in viktiga 2–1 och i den tredje perioden satte Alexander Edler 3–1 till Sverige.

Schweiz hade chanser att reducera i den sista perioden och fick pucken i mål vid ett tillfälle, men då hade domaren redan blåst för blockering.

Strålman drar ett stort lass i det svenska laget och var tillsammans med Hedman den som spelade klart mest i Tre Kronor. Hedman kom upp i nästan 25 minuters istid medan Strålman hade strax under 24 minuter på 29 byten.

Under slutminuterna när Schweiz gick för en reducering spelade duon mer eller mindre hela tiden och såg till så att det inte blev mer än ett schweiziskt mål bakom Henrik Lundqvist i det svenska målet.

Semifinalen mot Finland spelas på lördag. I den andra semifinalen spelar Kanada mot Ryssland.