20 apr 2017 10:11

20 apr 2017 10:11

Floby vill ha Hovas plats

FOTBOLL: Division 5 Östra

När Hova IF drog sig ur division fem beslutade Västergötlands FF att Skövdelaget IFK Värsås skulle få platsen. Detta trots att Falköpingslaget Floby slutade före Värsås i division sex.
Nu har Floby överklagat VFF:s beslut.

Det var den 30:e mars som distriktets tävlingskommitté beslutade att IFK Värsås skulle överta Hovas plats i division fem i stället för Floby som egentligen slutat högre upp i division sex-tabellen och kvalat mot division fem. Beslutet togs med geografisk hänsyn enligt en modell som förbundet använt sedan 2002.

Floby har i alla fall reagerat och har nu valt att överklaga i nästa instans som är Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté. I väntan på deras beslut kommer serierna att spelas som det är tänkt. Värsås startar alltså i division fem östra och Floby i division sex Falköping.

Det var den 30:e mars som distriktets tävlingskommitté beslutade att IFK Värsås skulle överta Hovas plats i division fem i stället för Floby som egentligen slutat högre upp i division sex-tabellen och kvalat mot division fem. Beslutet togs med geografisk hänsyn enligt en modell som förbundet använt sedan 2002.

Floby har i alla fall reagerat och har nu valt att överklaga i nästa instans som är Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté. I väntan på deras beslut kommer serierna att spelas som det är tänkt. Värsås startar alltså i division fem östra och Floby i division sex Falköping.