Ljung nära Almtuna: "Vi för en dialog"

ISHOCKEY: Hockeyettan

Mariestad Bois succémålvakt Arvid Ljung är nära en flytt till allsvenska Almtuna.
– Vi för en dialog. Men ingenting är påskrivet än, säger Ljung.

Målvaktssagan Arvid Ljung har knappast undgått någon. För ett år sedan var han målvakt i Töreboda i hockeytvåan. När Ljung värvades till Mariestad inför årets säsong trodde nog de flesta att det var som backup till fjolårets etta Robin Wallin.

Inledningsvis var det också Wallin som fick mest förtroende. Men efter en succématch borta mot Troja/Ljungby den 4 januari där Ljung motade 45 av 48 skott har allt gått spikrakt uppåt. När säsongen nu summeras är 25-årige Arvid en av hockeyettans absolut hetaste målvakter.

– Det har gått sanslöst fort. Det var efter den bortamatchen mot Troja som folk fick upp ögonen för mig.

Diskuterat i en månad

Ljungs storspel har heller inte gått andra lag förbi. Hans agent har fört samtal med en del klubbar. Men mest konkret intresse har Almtuna visat.

– Vi har pratat i en månads tid.

Hur nära är en påskrift? Pratar vi timmar eller dagar?

– Nej, dagar är det i så fall. Det kanske kan hända något nästa vecka.

Har du en önskan om att röra dig upp i seriesystemet?

– Ja. Jag tänker väl som alla andra. Man vill ta sig så högt upp som möjligt. Jag fyller 25 år nu.

Ljung sitter på ett utgående kontrakt, avslutar sina studier i Skövde i slutet av maj, och har förstås ett utmärkt förhandlingsläge.

– Jag har en stark säsong bakom mig.

Vad säger Mariestad Bois?

– Helst vill de ha kvar mig. Men som sagt jag fyller 25 nu. Visst, jag har långt kvar i karriären. Men hade jag varit 22 hade jag med lätthet kunnat ta en säsong till i ettan. Helst hade jag velat gå upp med Mariestad, men nu blev det inte så.

Hur troligt är det att du blir kvar i Mariestad Bois?

– Nej, det är inte så troligt.

Målvaktsrockad

Almtuna har den gångna säsongen lånat Jonas Johansson från Brynäs som förstamålvakt. Andramålvakten, danske George Sörensen, har kontrakt över nästa säsong. Men enligt hockeybloggaren MrMadhawk, som var först med uppgiften om att Almtuna jagar Mariestads målvaktsess, ska Sörensen vara på väg bort från klubben. Madhawk menar att en flytt hem till Danmark är trolig.

19 mar 2017 15:52

19 mar 2017 21:14